Buna Ziua. am si eu o problema , am fost prins pe drumurile publice conducand un autovehicul cu o lacolemie de 0,92 mg alcol pur in aer si am fost dus la probele biologice si mia iesit o alcolemie de 1.90-1.70.ce e de facut in aceasta situatie?
Ati fost prins cu alcolemie foarte mare!
Art. 336 ncp
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de [b]peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Puteti totusi sa obtineti o amanare de aplicare a pedepsei sau o suspendare sub supraveghere, fie o amenda penala... depinde de antecedentele avute anterior.......
Cand ajunge dosarul la instanta, mergeti pe procedura simplificata, de recunoastere a vinovatiei.
Se poate incheia si in faza de urmarire penala, după punerea în mişcare a acţiunii penale, un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul.
Daca vrea procurorul...
E mare smecherie sa faci procurorul sa te roage sa inchei acord...ca se teme sa nu iasa rau la instanta daca alege sa se judece...
E adevarat insa ca se poate ruga si avocatul...
Ca oricine se poate ruga...la o adica...
Treaba este ca nimeni nu stie ce iese dinainte cand se discuta preliminar...ca totul se bazeaza pe risc...
Este ca la americani cumva...
O carte nu se vede...de procuror...ca daca o vede il radiaza pe inculpat...
De fel e ca la poker...in unele cazuri...ca despre asta era vorba...
Poate castiga nu cartea ci acela care este mai bun...psiholog...
Daca procurorul e sigur ca obtine ceva trebuie indusa ideea ca nimic nu este sigur...in instanta...daca situatia o permite...
Cam asa as concluziona...