avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie la volan

Buna Ziua. am si eu o problema , am fost prins pe drumurile publice conducand un autovehicul cu o lacolemie de 0,92 mg alcol pur in aer si am fost dus la probele biologice si mia iesit o alcolemie de 1.90-1.70.ce e de facut in aceasta situatie?
Ati fost prins cu alcolemie foarte mare!
Art. 336 ncp
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de [b]peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Puteti totusi sa obtineti o amanare de aplicare a pedepsei sau o suspendare sub supraveghere, fie o amenda penala... depinde de antecedentele avute anterior.......
Alcoolemia e prea mare pentru a se ajunge la amânarea aplicării pedepsei.
O pedeapsa cu suspendare este posibila.
Cand ajunge dosarul la instanta, mergeti pe procedura simplificata, de recunoastere a vinovatiei.
Se poate incheia si in faza de urmarire penala, după punerea în mişcare a acţiunii penale, un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul.
Daca vrea procurorul...
E mare smecherie sa faci procurorul sa te roage sa inchei acord...ca se teme sa nu iasa rau la instanta daca alege sa se judece...
E adevarat insa ca se poate ruga si avocatul...
Ca oricine se poate ruga...la o adica...
Treaba este ca nimeni nu stie ce iese dinainte cand se discuta preliminar...ca totul se bazeaza pe risc...

Este ca la americani cumva...
O carte nu se vede...de procuror...ca daca o vede il radiaza pe inculpat...


De fel e ca la poker...in unele cazuri...ca despre asta era vorba...
Poate castiga nu cartea ci acela care este mai bun...psiholog...

Daca procurorul e sigur ca obtine ceva trebuie indusa ideea ca nimic nu este sigur...in instanta...daca situatia o permite...
Cam asa as concluziona...
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La infractiunea asta solutiile din practica judiciara sunt destul de previzibile, cam sti ce poti obtine si in ce conditii.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie dosar penal ionutdaniel90 ionutdaniel90 Buna seara Pe data de 16.09.2014 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum astept rezultatul de la IML :( Ce ... (vezi toată discuția)
Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)