avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Am dat masina unui prieten si nu vrea sa o mai treaca ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Am dat masina unui prieten si nu vrea sa o mai treaca pe numele lui.

Buna ziua! Acum 2 ani de zile am vrut sa vand masina pe care o aveam cu 800 de euro pentru ca am achizitionat alta mai spatioasa.Un "prieten" a vrut sa o cumpere si am fost de acord sa i-o dau lui si am cazut la intelegere ca eu sa ii las din pret 200 de euro ca sa il ajut la taxa de inscriere cu contitia ca dupa ce achita cei 600 de euro sa o treaca pe numele lui.I februarie 2016 de implinesc 2 ani de cand am dat masina si acum nu mai vrea sa o treaca pe numele lui.Am uitat sa mai precizez ca am facut la inceput un contract de comodat pentru 1 an dar a expirat acumun an.Ce drepturi are el atata timp cat nu am nici un act cu el si nu a respectat intelegerea,eu ramanand in pierdere.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:15, 21 Decembrie 2015
Ce suma de bani ați primit de la el?
Daca respectivul contract de comodat a expirat, dvs. in calitate de proprietar al autoturismului trebuie sa il notificati pe cel la care se afla in prezent, pentru ca aceasta sa va fie predata.
Cod Penal CArt. 238 -Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Din pacate, intrucat nu aveti incheiat contractul de vanzare (dovada instrainarii), nu il puteti forta pe amicul dvs. sa il semneze acum.
Toata aceasta perioada de timp dvs. ati fost si continuati sa fiti proprietarul acelui autoturism.

Inainte de a trimite notificarea si apoi de a depune plangerea penala, puteti incerca o intelegere amiabila, facilitata de un mediator.


In afara de promisiuni,concret ati primit vreo suma de bani ?
Daca nu ati primit suma verbal convenita si respectivul nu intentioneaza sa respecte conventia initiala,daca doriti recuperarea masinii urmeaza sa il notificati oficial cu obligatia restituirii masinii,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac o plangere penala dorulet75 dorulet75 Am dat spre comodat un autoturism dacia catre o persoana. Respectiva persoana e de rea credinta. Conform contractului de comodat el platea impozitul,reparatii ... (vezi toată discuția)
Speta abuz de incredere ionutradu84 ionutradu84 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca am consultat mai multi avocati si raspunsurile au fost distincte.. In urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Nu pot radia masina! catalin_85 catalin_85 Buna seara! Detin o dacie 1310 pe care in urma cu 3 ani am dat-o unei persoane cu contract de comodat pe o perioada de 5 ani ..... pana acum toate bune si ... (vezi toată discuția)