avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Aplicare penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Aplicare penalitati

Buna ziua ,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:este o factura emisa de catre o prsoana juridica catre alta persoana juridica cu data scadentei la 60 de zile.Avand in vedere ca s-a depasit data scadentei si factura nu a fost achitata s-a transmis o notificare in vederea aplicari unei penalitati de 1%pe zi,precizez ca acesta penalitate a fost scrisa pe factura si admisa prin semnarea facturi de partea facturata.La notificarea formulata ei au raspuns ca, sa o calculam conform Ordonantei 13/2011 si respectiv Legii 72/2013.
Valoarea penalitatilor de 1% pe zi nu are o baza legala si/sau contractuala.Atata timp cat factura a fost admisa cu precizarea acestei penalitati pe ea nu este legala?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: emilio77 , utilizator 23:20, 21 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 72/2013 dobanda penalizatoare buna ziua, am emis o factura ... sabou sabou legea 72/2013 dobanda penalizatoare Buna ziua, am emis o factura de prestari servicii pe care am mentionat ,in caz de neplata la scadenta ,se vor calcula ... (vezi toată discuția)
Facturi platite dupa data scadentei iulian7974 iulian7974 Buna tuturor, As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a solicita pe cale legala (in instanta) penalitati pentru facturile platite dupa data scadentei, in ... (vezi toată discuția)
Plata cu intaziere creanta certa economist7 economist7 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un client a achitat cu intarziere contravaloarea serviciilor prestate si facturate. Conform contractului, ... (vezi toată discuția)