avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legea 72/2013 dobanda penalizatoare Buna ziua, am emis ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legea 72/2013 dobanda penalizatoare Buna ziua, am emis o factura ...

legea 72/2013 dobanda penalizatoare
Buna ziua,
am emis o factura de prestari servicii pe care am mentionat ,in caz de neplata la scadenta ,se vor calcula penalitati de 1% pe zi,cf Legii 72/2013
Pe acest motiv imi este refuzata factura acum cand este scadenta,ca nu e corect procentul.
Cum sa procedez mai departe deoarece beneficiarul doreste anularea facturii si emiterea unei noi facturi cu data de emitere in prezent.
Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
sabou, utilizator
Cel mai recent răspuns: sabou , utilizator 18:09, 8 Martie 2023
De ce vrea sa o anulați pt ca anulare este permisă doar dacă factura emisă nu a fost transmisă clientului. Eventual o puteți storna cu respectarea legii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Aurora Safcea, utilizator
Doreste anularea si emiterea unei alte facturi cu data de azi pt prelungirea scadentei.
Dar factura este deja confirmata cu semnatura si stampila in starea initiala.
Cum sa procedez pe viitor pt a ma proteja cat de cat referitor la incasare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare facturi alex256 alex256 Buna ziua! Se pot storna facturi emise anterior, chiar daca nu mai exista un contract activ intre 2 societati? Cand s-au emis acele facturi, contractul de ... (vezi toată discuția)
Storno facturi cateldestept cateldestept Am emis in iulie facturi de prestari servicii (dirigentie de santier) catre un client, care se dovedeste neserios si nu doreste sa le achite. Pot sa fac acum ... (vezi toată discuția)
Factura gresita Monika_80 Monika_80 Buna ziua, Ce se poate face in cazul in care am primit o factura de la furnizor gresita? Sa va dau exemplu: noi am facut nir pt factura de marfa in valoare ... (vezi toată discuția)