Buna seara.
baietelul meu implineste pe 5 ianuarie 2 ani, sotul nu a lucrat in celel 12 luni anterioare nasterii copilului deci sunt in CCC pana in 6.01.2016 cand ar trebui sa incep serviciul.
in 5.01.2016 chiar cand implineste baietelul 2 ani, sunt programata cu dosarul la comisie pt evaluare in vederea acordarii gradului de handicap. rezultatul il primesc cam in 7.01.2016 eu in mod normal in 6.01 ar trebui sa ma intorc la servici. din cauza sarbatorilor de iarna si a concediilor am fost programata la comisie doar in ianuarie.. intrebarea mea este cum se procedeaza in cazul meu? ma intorc la servici pt cateva zile pana primesc rezultatul de la comisie sau fac cererea catre angajator, de prelungire a concediului pt cresterea copilului cu handicap pana la 3 ani doar pe baza dosarului inainte ca baietelul sa implineasca 2 ani si duc decizia cand o primesc de la comisie?
1. - Puteti relua activitatea pentru cateva zile pana veti primi certificatul de handicap pentru copil dupa care veti intra din nou in CCC pana la varsta de 3 ani, in baza certificatului primit.
- In perioada de cand reluati activitatea puteti presta munca sau sa luati concediu de odihna sau concediu medical sau concediu fara plata.
2. Nu va trebuie alte acte decat o copie dupa decizia de suspendare a contractul individual de munca (CIM) si o copie dupa certificatul de handicap pentru copil.