avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Neclaritati procedura despagubire dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Neclaritati procedura despagubire dauna

Buna ziua.In data de 11.12.2015 am fost avariat in trafic de catre un sofer care avea polita de asigurare la Astra. Am intocmit actul de constatare amiabila,dar dansul mi-a sugerat faptul ca ar fi bine sa declaram accidentul in data de 20.12.2015 deoarece in data de 18.12.2015 intra in valabilitate polita sa de la Allianz. Am ascultat de indrumarea dansului sperand ca o sa imi pot repara masina mai repede. In data de 21.12.2015 ne-am prezentat la allianz pentru constatarea daunelor. Ghinionul a fost ca agentul de constatare a daunelor a stiut exact data si ora produceri accidentului (adica 11.12.2015 cand soferul vinovat avea asigurare la astra). Va intrebati de unde a stiut ? A fost acolo(din intamplare) in trecere si vazand accidentul a facut poze pe un dispozitiv omologat. Tind sa cred ca dosarul o sa fie respins si nu o sa fiu despagubit. Domnul care a facut constatarea a spus ca ar trebui sa il dau in judecata pe soferul vinovat. Ulterior am aflat ca acel sofer lucreaza si in Jandarmerie adica este organ al legii intr-un fel. Intentia mea in ziua produceri accidentul a fost aceea de a face un bine si pentru el si pentru mine. Daca chemam politia soferul vinovat primea amenda si ramanea fara permis iar eu imi recuperam banii de la astra in 2 sau 3 ani. Ce ar trebui sa fac acum ? Pot da soferul vinovat in judecata ?
Cel mai recent răspuns: vargadana94 , utilizator 11:49, 22 Decembrie 2015
Mare greseala ati facut.Trebuia sa intocmiti constatarea amiabila corect.Greist ca va veti primi despagubirea de la Astra in 2-3 ani, pentru daunele produse de asiguratii Astra plateste Fondul de garantare
Stiu ca fondul de garantare despagubeste dar problema este ca o face foarte greu. Sunt putini agenti de constatare(Ex 1 agent la 3 sau 4 judete) si ar fi durat o luna doua pana venea sa faca constatarea , timp in care trebuia sa las masina nereparata. Oricum ar fi fost o varianta mai sigura decat cea pe care am aleso. Problema este ca nu stiu ce sa fac acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca astra ioana001 ioana001 Buna seara, am avut un accident de masina acum ceva timp, iar persoana care a cauzat accidentul este asigurat ASTRA. Cei de la Astra au respins dosarul, ... (vezi toată discuția)
Actionare in instanta a vinovatului care a produs pagube materiale intr-un accident rutier gabrielion gabrielion Cu rugamintea de rigoare,vreau sa aflu daca pot da in judecata in nume propriu pentru producerea de pagube materiale pe cel care a produs un accident rutier in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier daianera daianera Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu ... (vezi toată discuția)