avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA Astra
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA Astra

Buna seara, am avut un accident de masina acum ceva timp, iar persoana care a cauzat accidentul este asigurat ASTRA. Cei de la Astra au respins dosarul, refuzand despagubirea, asa ca i-am actionat in judecata. Avocatul imi spune ca nu se mai poate face nimic deoarece, firma a intrat in faliment, iar fondul de garantare despagubeste doar pe cei a caror dosare au fost acceptate de catre Astra. Imi puteti spune, va rog, daca mai sunt sanse sa-mi recuperez banii si ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 08:49, 22 Decembrie 2015
Pe ce motiv a fost respins despagubirea de catre Astra?
Au invocat faptul ca in urma documentatiei pusa la dispozitie ,nu reiese ca a avut loc accidentul, desi a fost atasata si intelegerea amiabila prin care asiguratul Astra si-a recunoscut vina. Dosarul a fost intocmit la Astra Alba Iulia si a fost respins de catre Astra Bucuresti.
Toate dosarele de dauna nefinalizate, inclusiv dosarele cu litigii au fost predate de ASTRA la FGA. Trebuie verificat pe site-ul FGA daca dosarul dvs. de dauna se afla in lista potentialilor creditori. In caz contrar notificati FGA ca aveti un dosar de dauna in litigiu (numar, documente, etc.), pentru a fi inclus in aceasta lista.

Procesul poate continua, trebuie chemat in garantie si FGA, iar in cazul in care veti castiga, FGA trebuie sa achite despagubirile in limita prevazuta de Normele AF in cazul falimentului societatii de asigurare.

De avut in vedere faptul ca prin semnarea constatului amiabil nu se face o recunoastere a vinovatiei unui dintre soferi. Vinovatia este stabilita in functie de dinamica accidentului (bifele din coloanele constatului amiabil). In instanta se poate solicita o expertiza tehnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna astra asigurari C-ATALIN C-ATALIN Pe scurt in 23.12.2015 am avut un eveniment nefericit (dauna auto) sunt partea pagubita ,iar cel care ma tamponat este asig la ASTRA asig , prin cautare si ... (vezi toată discuția)
Neclaritati procedura despagubire dauna vargadana94 vargadana94 Buna ziua.In data de 11.12.2015 am fost avariat in trafic de catre un sofer care avea polita de asigurare la Astra. Am intocmit actul de constatare ... (vezi toată discuția)
Astra asigurari plata dauna in italia recuperaretvaextern recuperaretvaextern am urmatorul caz cu implicare Astra Asigurari si nu am inca idee de rezolvare a unei hotarari judecatoresti. Speta s-a judecat in italia si desi ( ca ... (vezi toată discuția)