Pe scurt in 23.12.2015 am avut un eveniment nefericit (dauna auto) sunt partea pagubita ,iar cel care ma tamponat este asig la ASTRA asig , prin cautare si raspunsuri mai putin pozitive ( mai deloc ) am facut o cerere deschidere daune la www.fgaromania.ro si asta a fost nici un raspuns pana acum ...nustiu incotro sa apuc , daca ma poate ajuta cineva .Multumesc.
Pasi sunt:
- cererea de deschidere dosar de dauna (pe care ati facut-o);
- veti fi contactat de un reprezentant FGA pentru constatate (poate si dura si 2 luni - am avut astfel de cazuri - depinde de localitatea de unde sunteti si la ce judet sunteti arondat pt constatare);
- dupa constatare, se constitue dosarul de dauna (documente, facturi, etc - vi le comunica constatatorul) si daca totul este OK se propune aprobarea dosarului de FGA pentru plata;
- se pune dosarul pe lista potentialilor creditori;
- se va achita dupa ce falimentul ASTRA va fi solutionat definitiv, in limita fondului FGA si a plafonului stabilit/ creditor.
Pasii sunt cei mentionati mai sus.
Am fost implicat in noiembrie intr-un caz cu ASTRA. Am procedat la fel.
Este foarte important sa aveti e-mail de confirmare atunci cand trimiteti documentele prin e-mail la FGA. La mine abia la a 5a incercare am primit e-mailul de confirmare-receptie.
Puteti sa sunati la FGA la numerele de pe site, selectati a robot "juridic" si cereti informatii, inclusiv numarul cererii (referinta viitoare).
Dupa 16 zile, am fost contactat de inspector pentru constatare.
Insistati telefonic...acesta este secretul.
Numai bine !
Asigurarea astra
oana192
buna ziua.. am facut si eu un accident cu masina ....eufiind vinovata. si am asigurarea de la astra... cum se procedeaza?am aflat ca , constatatorul de la ... (vezi toată discuția)