avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu autoturism asigurat la ASTRA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu autoturism asigurat la ASTRA

Daca am fost lovit de un autoturism care are asigurare la ASTRA care este procedura cea mai rapida ca sa pot sa repar autoturismul si sa ma folosesc din noi de el?

Ma adresez la Fondul de Garantare a Asigurarilor? Pot sa formulez actiune in justitie? Mentionez ca nu am fonduri proprii ca sa pot sa platesc reparatia.

Care este cea mai utila si eficienta cale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 16:36, 6 Martie 2016
Buna ziua,

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat, joi 03.03.2016, ca va continua preluarea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna pentru asiguratii companiei ASTRA Asigurari.

Anuntul vine dupa ce luni, 29 februarie, FGA a transmis ca dupa data de 4 martie a.c. nu va mai deschide dosare de daune pentru evenimente produse aferente politelor de asigurare ale societatii ASTRA. Astfel, potentialii creditori de asigurari ai companiei ASTRA urmau sa se adreseze lichidatorului judiciar al ASTRA, societatea KPMG Restructuring SPRL.

"In vederea asigurarii protejarii creditorilor de asigurari, prin decizia adoptata in sedinta Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) din data de 3 martie 2016, ASF a decis ca orice persoana care invoca vreun drept de creanta impotriva societatii ASTRA - aflata in faliment, poate depune in continuare la Fondul de Garantare a Asiguratilor cerere de deschidere a dosarului de dauna si dupa data de 3 martie 2016", se arata in comunicatul publicat joi de FGA.

In acest sens, ASF a dispus ca FGA sa primeasca aceste cereri de deschidere a dosarelor de dauna - Anexa nr. 3 la Norma ASF nr. 16/2015, pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de faliment impotriva societatii ASTRA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea astra oana192 oana192 buna ziua.. am facut si eu un accident cu masina ....eufiind vinovata. si am asigurarea de la astra... cum se procedeaza?am aflat ca , constatatorul de la ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)