avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transcriere autoturism persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transcriere autoturism persoana decedata

Buna ziua! Am achizitionat de la tatal meu in anul 2008 un auto pe care acesta l-a dobandit si folosit in strainatate ( Republica Elena ).Intre timp tatal meu a decedat. Autoturismul nu l-am inregistrat / inmatriculat in evidentele fiscale / rutiere la momentul dobandirii (anul 2008).
Cum procedez pentru a-mi inmatricula acest autoturism .
Mentionez ca dupa decesul tatalui meu nu s-a dezbatut succesiunea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:30, 23 Decembrie 2015
Initial dezbateti succesiunea
Ulterior,in baza certificatului de mostenitor,se poate desfasura procedura de inmatriculare auto
Multumesc, stiti cumva si articolul din legea care precizeaza acest aspect?
Actele si actiunile in vederea inmatricularii unui bun mobil sunt prevazute de Codul rutier

CAPITOLUL II - Vehiculele - Inmatricularea, Inregistrarea si radierea vehiculelor
SECTIUNEA 2: Inmatricularea, inregistrarea si radierea vehiculelor
Articolul 11

(1) Proprietarii de vehicule sau detinatorii mandatati ai acestora sunt obligati sa le inmatriculeze sau sa le inregistreze, dupa caz, inainte de a le pune in circulatie, conform prevederilor legale.

(2) Inmatricularea vehiculelor este continua, de la admiterea in circulatie pana la scoaterea definitiva din circulatie a unui vehicul din categoria celor supuse acestei conditii, potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta, si presupune urmatoarele operatiuni:

a) inscrierea in evidentele autoritatilor competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de catre primul proprietar;

b) transcrierea in evidentele autoritatilor competente, potrivit legii, a tuturor transmiterilor ulterioare ale dreptului de proprietate asupra unui vehicul.

(3) Operatiunile prevazute la alin. (2) se realizeaza pe baza datelor de identificare ale vehiculului si ale proprietarului si conditioneaza eliberarea de catre autoritatile competente, potrivit legii, a unui certificat de inmatriculare, precum si a placutelor cu numarul de inmatriculare atribuit si transcrierile necesare in certificatul de inmatriculare si in cartea de identitate a vehiculului.

(4) In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

(5) Solicitantii unei operatiuni de inmatriculare a unui vehicul in evidentele autoritatilor competente, potrivit legii, trebuie sa faca dovada certificarii autenticitatii vehiculului de catre Registrul Auto Roman, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului si al ministrului administratiei si internelor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Certificarea autenticitatii vehiculului contine si atestarea faptului ca acesta nu figureaza in baza de date ca fiind furat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina mostenita, inmatriculata pe bulgaria AuraMIA AuraMIA Buna ziua, am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Ce ... (vezi toată discuția)
Redobandire inmatriculare auto paulcaciulatu paulcaciulatu Buna ziua detin un autoturism Dacia 1100 inmatriculat in Romania cu carte de identitate,talon avand nr. de inmatriculare B-04-UZH,este masina tataluimeu ... (vezi toată discuția)
Pot radia un autoturism dezmembrat în curte de la taxe și impozite pe baza unei declarații notariale pe proprie răspunde? Apopei Neculai Apopei Neculai Autoturismul este pe numele mamei mele care a decedat,nu am facut succesiunea,dar având aceeași adresă,mașina a rămas pe impozitul meu.Între timp am ... (vezi toată discuția)