avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis valabil in Olanda insa interzicerea dreptului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis valabil in Olanda insa interzicerea dreptului de a conduce pe 3 ani in Romania

Am avut permis eliberat in Romania, apoi l-am transcris in Olanda si am facut un accident in Romania in urma caruia am primit o pedeapsa cu suspendare si ca masura interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 3 ani de la ramanearea definitiva a hotararii judecatoresti.
Multi vor zice ca dupa un an de la ramanearea definitiva a hotararii judecatoresti voi outea da examenele si redobandi permisul insa nu este asa deoarece am avut ca pedeapsa complementara si interzicearea dreptului de a conduce 3 ani (art 64 lit i)
Intre timp la un an si ceva am primit acasa permisul de Olanda.Am intrebat acolo la politia rutiera si serviciul de permise daca am drept de conducere si mi s-a confirmat ca in ciuda faptului ca pe teritoriul Romaniei mi s-a interzis acest drept in Olanda pot conduce sigur.

Acum intrebarea e daca in urma hotararii judecatoresti mi s-a interzis dreptul de a conduce , este doar pe teritoriul Romaniei sau la modul general?

Va multumesc anticipat!

Sah
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
n247s, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:28, 22 Decembrie 2015
Un stat nu poate interzice dreptul de circulatie in alte state daca statul emitent nu interzice acest drept.
Prin urmare, cu exceptia Romaniei aveti drept de conducere in restul tarilor.
Va multumesc pentru raspunsul rapid ,stiti in baza carei legi sau cum si unde as putea cere un raspuns oficial? caci va dati seama , este caz penal si mai am inca un an jumate din supraveghere.
Puteti solicita informatii la brigada politiei rutiere, compart."relatii cu publicul".
Telefon: 021.323.30.30 interior 21328
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal emanuel199 emanuel199 Buna ziua . Am fost acuzat pe vechiul cod penal (omor din culpa ) 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare si perioada de reabilitare 6 ani , de asemenea si ... (vezi toată discuția)
Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Permis anulat andres1987andres andres1987andres va rog sami dati un sfat daca se poate in cazul in care am permisul anulat si abia dupa un an am dreptul sa dau din nou examenul ce as putea sa fac incat ... (vezi toată discuția)