avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu de Succes la dobanda
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu de Succes la dobanda

Am un proces castigat pentru recuperarea taxei auto insa dupa noile reglementari taxa se plateste esalonat pe perioada a 5 ani. Ideea este ca pentru o perioada asa de lunga la suma de recuperat se adauga si dobanda astfel incat suma de recuperat este mai mare decat plata initiala. Problema este ca in contractul de asistenta juridica a fost mentionat un procent de 10% ca si onorariu de succes insa avocatul pretinde 10% din suma total recuperata (adica si procent din dobanda). Este corect asa, in ideea in care eu apreciez ca suma provenita din dobanda mi se cuvine integral mie nu si avocatului care in opinia mea nu a fost parte cu mine la plata taxei deci nu consider corect sa platesc procent dintr-un...procent de dobanda. Asadar este corecta analiza mea ori este corect calculul avocatului? Precizez ca in contract este stipulat ca urmeaza a fi platit un comision de 10% din suma recuperata numai ca aceasta se refera la suma castigata care face obiectul contractului adica taxa auto, nu si sume rezultate din adaugarea de dobanda la suma care a facut obiectul procesului...

Rog sa ma ajutati cu pareri competente.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:29, 28 Decembrie 2015
e corect sa ia procent din suma plus dobanda daca ii platiti onorariul de 10 % esalonat pe 5 ani!!! B-)
suma recuperata e cea platita de dvs, la asta datorati onorariul de succes ca asa v-ati inteles. Dobanda luati doar pt ca suma nu o recuperati acum, ci peste 5 ani, asta motivul pt care luati dobanda.
Oricum, e mai usor de interpretat pt cineva care citeste contractul .
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
gi-jane, doar eu imi incasez banii in 5 ani, avocatul a facut un calcul estimativ al dobanzii la cat o sa iau eu pe durata a 5 ani si doreste plata integrala, nu esalonat... Asa cum am spus eu am platit taxa si este normal ca doar eu sa primesc dobanda pentru niste bani de care statul s-a folosit. La momentul achitarii taxei nu avocatul a platit ci eu, ce este asa de greu de inteles? Iar avocatul a fost platit pt serviciul prestat, basca onorariul de succes (cel in care nu este inclusa dobanda, evident!)
Alte pareri???
mda, nu cred ca ati inteles, sa incerc altfel, mai scurt : nu datorati comision de succes raportat si la dobanda !

Daca ati interpretat gresit doua vb ale mele, poate ar fi bine sa scrieti aici ce va scrie in contract (la obiect), poate vin si alte pareri.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
84wzz a scris:

gi-jane, doar eu imi incasez banii in 5 ani, avocatul a facut un calcul estimativ al dobanzii la cat o sa iau eu pe durata a 5 ani si doreste plata integrala, nu esalonat... Asa cum am spus eu am platit taxa si este normal ca doar eu sa primesc dobanda pentru niste bani de care statul s-a folosit. La momentul achitarii taxei nu avocatul a platit ci eu, ce este asa de greu de inteles? Iar avocatul a fost platit pt serviciul prestat, basca onorariul de succes (cel in care nu este inclusa dobanda, evident!)
Alte pareri???

Domnule, gi-jane a spus cam asa: daca ii platesti acum avocatului onorariul de succes, ii dai 10% din suma. Daca insa ii dai cu taraita, cum ti-i da tie statul, o sa-i dai 10% din ce primesti tu timp de 5 ani, capital plus dobanda. Daca avocatul zice altfel este un smecher si, daca nu-i convine, spune-i ca va intalniti in instanta.
Nu stim ce zice avocatul.
Oricum ar fi, feriti-va de tipul asta de stabilire a onorarioului, eu una nu-l vad deloc avantajos pentru clienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes taxa auto 84wzz 84wzz Am un proces castigat pt recuperarea taxei auto insa dupa cum stiti acum recuperarea efectiva a banilor se face esalonat pe perioada a 5 ani. In aceste ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxa auto 2012 Mario70 Mario70 Pentru a-mi putea recupera taxa auto platita pe data de 20 ianuarie 2012,am recurs la a da in judecata statul.Eu am platit in perioada respectiva taxa auto cu ... (vezi toată discuția)
Onorariu executor judecatoresc Mirovi Mirovi Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din ... (vezi toată discuția)