avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu de succes taxa auto
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu de succes taxa auto

Am un proces castigat pt recuperarea taxei auto insa dupa cum stiti acum recuperarea efectiva a banilor se face esalonat pe perioada a 5 ani. In aceste conditii este normal ca avocatul sa imi solicite plata onorariului de succes integral, la predarea documentelor pentru a fi depuse la Organul Fiscal ori ar trebui sa accepte plata esalonata, asa cum incasez si eu banii de la stat...? Problema e ca avocatul refuza sa imi predea documentele pana nu ii platesc 10% din taxa care urmeaza sa o incasez de la stat in decursul a 5 ani... Este corect asa?
Cel mai recent răspuns: 84wzz , utilizator 08:46, 27 August 2015
Onorariul de success vizeaza castigarea procesului, nu cand va intra banii efectiv in cont.
Daca eu nu initiez procedura de recuperare in sine ai banilor procesul este degeaba castigat, asta nu reprezinta nicio rascumparare matreriala fizica si presupun ca nu mi se poate cere sa platesc un onorariu pentru ceea ce nu am incasat fizic. Daca insa subscriu sa mi se returneze suma stabilita de catre Instanta aceasta se face , conform prevederilor actuale, esalonat, pe durata a 5 ani deci eu nu beneficiez de toata suma la momentul incasarii ci de doar 20% deci cum as putea oferi jumatate avocatului, facem jumate-jumate la castig, basca ca se doreste plata in avans deci inainte de a vedea vreun ban de la Fisc... Este adevarat ca la un proces singurii care ies de fiecare data in castig sunt avocatii insa nici chiar asa...!!! Ca sa nu mai zic ca am vazut pe forumuri discutandu-se ca acel onorariu de succes ar fi ilegal si ca ar trebui stipulat exact in contract ca o anumita suma si nu in procent...
Procesul nu a fost castigat cu sfaturi de pe forumuri ci cu sprijinul av respectiv.In cazul in care nu gasiti o solutie amiabila riscati executarea silita.
Stimate avnic, inteleg suportul pentru colegii de breasla insa nu este cazul acum... Avocatul respectiv nu m-a sprijinit din alturism pt ca nu a facut-o de pomana, a fost platit pentru ceea ce a facut! Cine sa ma execute silit pentru ceva ce nu am incasat sau exista executare silita pentru ceea ce ar fi urmat sa incasez sau cum ??? Hai sa revenim cu picioarele pe pamant!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes la dobanda 84wzz 84wzz Am un proces castigat pentru recuperarea taxei auto insa dupa noile reglementari taxa se plateste esalonat pe perioada a 5 ani. Ideea este ca pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare razvan22 razvan22 buna ziua.mama a dat acum 2 ani in judecata petrom.s.a. si in hotararea de la tribunal se castigase 1300 lei de partea noastra iar la recurs sa pierdut.banii ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)