avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!Fiul meu a avut un dosar penal cu vatamare corporala din culpa,minor fiind,sa dat o hotarare judecatoreasca,din care eu ,mama,trebuia sa platesc despagubiri paratului de1998,37 in solitar cu sc eurocoins romania s.a,am facut un apel ,stiind ca paratul nu va fi multumit,la curtea de apel Galati,am renuntat la apel.Banuiesc ca a ramas aceeasi hotarare!Nu am primit nici o hotarare definitiva acasa.Eu am plecat din tara asteptand sa-mi spuna baiatul ce hotarare vine,pentru a urma sa vad cum si unde platesc.Sunt total nestiutoare despre modul in care se procedeaza.Astazi a sunat baiatul sa-mi spuna ca a venit somatie de executare silita si ca maine sa ma prezint la executor sa platescin jur de 3000.As vrea o lamurire,ce inseamna in solitar,si neavand de munca si baiatul la scoala clasa a 12-a,de ce ma obliga sa dau deodata acesti bani,pe care,sincer,nu-i am.Am nevoie de o indrumare,un sfat!Nu pot pleca acum in tara ptr ca nu sunt posibilitati,ce pot face??? Baiatul intre timp a devenit major,dar e la scoala,singurul venit e pensia baiatului de urmas.Va rog sa ma indrumati cum sa procedez!!! Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: siscariu , utilizator 11:03, 29 Decembrie 2015
Da, se poate, ca dovada s-a si putut.
Sa mearga baiatul la casa de pensii sa faca cerere sa ii vina lui pensia prin mandat.
Ar trebui totusi sa va ganditi cum sa faceti sa platiti pt ca daca nu aveti venituri in tara, puteti risca sa vi se vanda casa daca aveti.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
da,nu ma mai mira nimic! am vorbit cu un domn avocat si i-am explicat ca tribunalul vrancea a dat o hotarare dincare reiesea ca baiatul in solidar cu mine si societatea de asigurari si reasigurari sa platim suma 1998,37,curtea de apelt sa plateasca baiatul cheltuieli de judecata 360, aceasta fiind definitiva si dansul mi-a spus ca de fapt eu nu platesc decat cheltuieli de judecata si societatea da suma de 1998,37. pana la urma care ar fi realitatea?
ce e ciudat ca nu mai inteleg nimic! poate cineva sa fie mai explicit?
Pai nu prea avem cu ce sa fim mai expliciti când hotărârea e la dvs și dvs postați din ea ce ati înțeles și nu ce scrie.
Iertat sa-mi fie,dar trebuie sau nu sa dau eu acesti bani?Singura sau in solidar?atat macar sa inteleg.Scuze sunt tare bulversata si pe deasupra si departe de casa! Ma repet nu am primit nici o hotarare acasa,urmeaza sa se duca fiul meu sa le ia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce judecatorie are jurisdictia? ce institutie sa fie reclamata ca parat? Dancolt79 Dancolt79 Buna ziua. Am nevoie daca puteti a ma indruma cu privire la judecatoria spre care sa ma indrept, si de asemenea ce persoana juridica pot chema in instanta ca ... (vezi toată discuția)
Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca de catre fostii soti lucianavella lucianavella Buna ziua,am fost casatorit si in timpul casatoriei am luat un credit de nevoi personale in care eu apar ca imprumutat si sotia ca si co-imprumutat in valoare ... (vezi toată discuția)