avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire concubinaj

Buna seara. Deci, tatal meu vitreg a decedat acum 1 saptamana in Germania si el nu mai are frati, surori sau copii legitimi. El are doar 4 veri de gradul 1 si din acestia 1 sa ocupat cu adusul in tara( banii recuperandui din vanzarea unui teren arabil). Mama a fost in concubinaj cu tata(vitreg) din 2006. Acum acest var vrea sa vanda tot ce a ramas. Exista vreo solutie sa pot sa intru eu sau mama ca si mostenitor, macar sa nu poata sa vanda.
Cel mai recent răspuns: adibigboy , utilizator 21:35, 23 Decembrie 2015
nici dvs si nici mama dvs nu il mosteniti.
Dar daca conving pe cel putin 1 var sa ii cedeze mamei partea lui de mostenire se poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine il poate mostenii -fratele vitreg ?- ce fel de frate imi este ? benga112 benga112 Tatal meu- dupa moartea mamei sa recasatorit. Cu mama vitrega are un copil =fratele meu vitreg. Tata moare in 2000. Am faut succesinea dupa tata. Am luat ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)