avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartire concubinaj cu un copil de 9 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartire concubinaj cu un copil de 9 luni

Buna ziua,
Am terminat relatia cu tatal copilului, el doreste sa ne desartim. Copilul e pe numele lui si cu domiciliul la mine acasa unde am locuit impreuna. El mai are un copil minor din casnicia anterioara caruia ii plateste pensie alimentara, au custodie comuna si domiciliul la mama.

Eu vreau custodia copilului deoarece pe el nu prea vad sa l intereseze deoarece nu vreau sa depindem de el. Copilul nostru are dreptul la pensie alimentara din partea lui? Tinand cont ca mai are un copil caruia ii plateste 25% din venit? Cum pot proceda? nu ma voi opune ca el sa l vada cand vrea.
Cel mai recent răspuns: ramonalupu19 , utilizator 12:59, 24 Decembrie 2015
Aveți șanse mari sa obțineți custodia.
Loc de munca aveți?
În ce baza locuiți la acea adresa?

Dacă vreți pensie și nu da bani trebuie deschis proces.
Am loc de munca, locuinta este mostenire de la tatal meu impreuna cu fratele meu. Ideea este ca am facut un credt si am luat un apartament in care urma sa locuim toti trei, am facut doar eu pentru ca el nu a putut deoarece avea alte credite, iar acum am ramas si cu acel apartament - inclusiv cu creditul.

ce pensie alimentara ar trebui legal sa plateasca el tinand cont ca mai plateste una?

Multumesc din suflet si Sarbatori Fericite!!!
Pensie 1/3 din venitul lui împărțit la 2.

Câștigați copilul în proporție de 99%.
Ca...100% nu exista în justiție. ..:)

Crăciun Fericit!
A castiga copilul inseamna ca veti locui impreuna. Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun.
Asta insemna ca trebuie sa l consult pe el in toate deciziile si trebuie sa i cer acordul daca vreau sa plec din tara sau sa l mut de la o gradinita la alta in conditiile in care pe el nu l intereseaza? Si pt ca ma invinovateste de despartire o sa incerce sa mi faca rau astfel?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Alocatie copil ContSters319891 ContSters319891 Buna ziua.In noiembrie 2011 am castigat custodia copilului minor,decizie definitiva si irevocabila.procesul s-a judecat pe legea veche iar la 2-3 luni tatal ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna ... Alexandra263 Alexandra263 Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna a copilului, acestuia stabilindui-se domiciliul la mama.acum vrem sa ne mutam în alt oraș la ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului al unui minor bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, sotul meu are o fata de 12 ani, care acuma locuieste cu mama ei, dar noi am vrea sa luam la noi. Mama fetitei ese casatorita cu un barbat care ... (vezi toată discuția)