avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

Buna dimineata,
Am si eu o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. O comisie locala de fond funciar a emis un titlu de proprietate fara a intocmi proces-verbal de punere in posesie ( nici primaria nu poate dovedi existenta lui), incalcand astfel prevederile art. 27 si art.6 alin.(1) si (2) din L.18/1991, art. 5 litera i si art.34 alin.(4) din H.G.890/2005. Acest lucru nu m-ar fi deranjat prea mult, problema este ca terenul nu exista. astfel conform titlului de proprietate emis in 2009 ma invecinez la E cu X si la V cu Y, dar conform titlurilor lor de proprietate emise in 1994 si 1997 ei se invecineaza unul cu altul, intre ei neexistand nici-o palma de teren libera dar 15000 m.p., suprafata cu care am fost improprietarit. Am solicitat in nenumarate randuri domnului primar, prin adrese scrise, sa fiu pus in
posesie dar nici macar nu mi-a raspuns la adrese. Am fost in audienta la dansul i-am prezentat cazul mi-a dat dreptate si cu atat am ramas. Dupa 24 de ani de la aparitia L.18/1991 nu pot beneficia de un drept conferit de lege si ocrotit de Constitutie si ironia sortii sunt obligat sa platesc impozit pe un teren care nu exista.
INTREBARE: avand in vedere ca titlul de proprietate a fost emis de comisia locala de fond funciar fara respectarea prevederilor legale si prin aceasta mi-a cauzat o paguba materiala se incadreaza la abuz in serviciu? Asa cum am mentionat orice incercare de rezolvare a cazului pe cale amiabila nu a avut nici-un rezultat.Cum pot proceda pentru a intra in posesia pamantului?
Craciun fericit!
Cel mai recent răspuns: seny2015 , utilizator 08:48, 29 Decembrie 2015
Pare sa fie abuz în serviciu.
Ați depus plângere penala?
Buna dimineata, Multumesc pt. raspuns. Da am depus plangere la parchet si desi am dovedit ca titlul de proprietate a fost emis cu incalcarea legii si prin aceasta s-a cauzat o paguba materiala decizia a fost de clasare conf. art.16 litera a) "fapta nu exista". Cand l-am intrebat pe ofiterul care s-a ocupat de cercetarea penala cum este posibila o asemenea solutie mi-a spus ca asa a considerat dansul, iar pamantul exista dar nu-l am eu!!!!!!
De la clasare aveati 20 de zile pentru a constesta clasarea la judecatorie/tribunal.
Buna dimineata,
Multumesc pt. raspuns. Stiam ca termenul este de 20 de zile. Problema este ca am mai avut un caz in familie si desi dreptatea era de partea mea si se vedea cu ochiul liber ca atat procurorul de caz cat si prim- procurorul s-au intrecut in a gasi motive nelegale de a confirma solutia de clasare pentru implinirea termenului de prescriptie al faptei (ex.- singura data care se incadra in solutie era o data la care paratul a intocmit un act despre care o instanta a spus ca este legal,sau ca introducand si o alta data, deci fapta s-a savarsit in doua zile diferite, a motivat ca au trecut mai mult de 5 ani din momentul savarsirii faptei si pana in momentul inceperii urmaririi penale nu pana in momentul depunerii plangerii penale, iar judecatorul de camera preliminara a confirmat-o.Nu-si scot ei ochii intre ei pentru un copil sarac de la tara fara mama fara tata facut de-o vecina. Mai mult ca sigur si in cazul de fata se va intampla la fel, desi din documentele existente la dosar rezulta fara echivoc infractiunea.
Cu tot respectul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

este obligat sau nu este obligat procurorul, in cazul in care dispune clasarea sau renuntarea la urmarirea penala sa solicite instantei de judecata anularea actelor false si a celor subsecvente, cornaca cornaca Printr-un fals în acte comis de un angajat al primăriei mi s-a furat, practic, un teren care apoi a fost vândut. In anul 2005 un secretar de primarie a ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ? maria mo maria mo va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie teren agricol furgim furgim Bunicul meu nu a fost pus in posesie iar acum primaria zice ca nu mai are de unde sa ii dea. Intre timp el a murit. Cum putem noi urmasii sa primim cele 5 ha ... (vezi toată discuția)