Bunicul meu nu a fost pus in posesie iar acum primaria zice ca nu mai are de unde sa ii dea. Intre timp el a murit. Cum putem noi urmasii sa primim cele 5 ha care ni se cuvin?
Am fost si la primarie si la prefectura si mi-au spus ca nu mai au teren nici in acea comuna nici in cele invecinate.
Cum pot actiona in judecata primaria si ce pot cere in schimbul terenului pe care e clar ca nu il mai au?
Mostenitorii de drept ai defunctului proprietar pot revendica cele 5 hectare,in instanta de judecata! A se vedea si legea fondului funciar. Dar mai intai de toate va trebui sa va dovediti calitatea de mostenitori. Este grav faptul ca primaria nu a eliberat acel titlu de proprietate cat a trait defunctul. Terenul trebuie sa existe, mai degraba a fost atribuit altor persoane, ilegal!
Pai mostenitori sunt bunica-mea, tatal meu si doua verisoare
Trebuie facuta succesiunea, am inteles. Apoi cum se poate ca mostenitorii sa imputerniceasca pe unul dintre ei sau pe mine sa ii reprezinte in instanta? Bunica mea e batrina si nu poate merge prin instante.
Raspunsuri de genul "a se vedea legea fondului funciar" nu cred ca va sunt de folos. Iar "mostenitorii pot revendica terenul" este o eroare. Actiunea in revendicare este cu totul altceva. In cazul dumneavoastra:
Trebuie sa faceti o plangere intemeiata pe art. 64 din Legea nr. 18/1991. Plangerea o veti adresa judecatoriei in circumscriptia careia se afla terenul. Este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar. Prin aceasta plangere veti arata ca exista refuzul comisiei locale pentru a va pune in posesie (emiterea titlului de proprietate fiind posterioara acestei operatii) si veti cere condamnarea primarului la plata unor daune cominatorii in suma de X lei /zi de la data admiterii plangerii si pana va va pune efectiv in posesie. Viteza cu care primarul va gasi teren suficient pentru a va pune in posesie este direct proportionala cu valoare daunelor cominatorii. Pana in prezent nu am gasit nici un caz in care primarii sa nu-si aduca aminte ca mai este ceva teren dupa ce instanta l-a condamnat sa plateasca daune cominatorii mai mari de 100 lei (noi desigur) / zi. Eventual angajati un avocat care lucreaza pe fond funciar.
succes!
Si rezolvarea succesiunii e obligatorie pina in momentul in care depunem plingerea la judecatorie sau o putem face chiar si fara ca si succesiunea sa fie terminata?
(Bunicul meu a murit si nu a mai apucat sa isi primeasca terenul)
Si daca ei chiar nu au terenul sa mi-l dea inapoi? (mi-au explicat de 5 ori ca nu mai au teren si incep parca sa ii cred)
Cit pot cere despagubire pe un hectar de teren? Si care sunt daunele cominatorii maxime pe care le pot cere si pe care am sansa sa le si primesc? Ma gindesc la 500RON/zi
Bunicul meu a asteptat 16 ani pamintul acesta si nu a mai trait sa il si primeasca. De aia nu cred ca e mare nici o suma
Domnule "fugim", de data asta cred ca exagerezi! De fapt,ce vrei? Acel teren exista,a fost dat altor persoane ilegal!
Calea de urmat este instanta de judecata,conform procedurii prevazuta in Legea nr.18/1991,republicata si Titlul XIII din Legea nr.247/2005, daca s-au indeplinit conditiile de acolo. In legatura cu opiniile "U.B.I.K,avocat", imi permit sa fac un comentariu in sensul ca nu are dreptate, in sensul ca mi-am exprimat o opinie pe aceeasta speta la ceea ce a exprimat in scris preopinentul. Altfel,acest domn avocat "u.b.i.k." nu a inteles contextul in care a primit raspuns userul "fugim"!
Astfel, "fugim", functie de datele pe care le detii(certificat de mostenitor,etc.),la instanta de judecata se rezolva problema pe care o ai! Despre procesul funciar,asa se cheama in TITLU XIII din LEGEA nr.247/2005,stii ceva dar...este singura cale legala pe care o ai la indemana!
Retrocedare
emiliana
1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)