avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferenta dintre art. 31 alin. (3) si art. 55, lit. b)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferenta dintre art. 31 alin. (3) si art. 55, lit. b)

Bună ziua,

Aș dori să știu, vă rog, care este diferența dintre art. 55 lit. b) și art. 31 alin. (3). Știu că ultimul presupune perioada de probă, dar mă interesează dacă există dezavantaje? De pildă, nu se va aduna perioada respectivă la calculul vechimii în muncă, deși am fost salariat 2 luni și 21 de zile, cu contract de muncă individual, contractul specificînd perioada nedeterminată (eu NU am fost în probă). Nu se specifică perioada determinată de 5 zile sau puțin prelungită în caz de ceva sau de 3 luni, cum prevede art. 31 (cred).

Așa că vă-ntreb: mă afectează cu ceva că la desfacerea contractului de muncă scrie art. 31 alin. (3), și nu art. 55, lit. b) cum mi-a fost scris la restul contractelor de muncă?

P.S.: Țin să precizez că nu am fost de acord și n-am semnat. Dînsul a spus că nu se mai poate face nimic, deși nu cred. Aștept lămuririle dvs. Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2015
Iamyou, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iamyou , utilizator 14:56, 25 Decembrie 2015
În regulă. Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Sărbători fericite vă doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(abuz in serviciu). in ce conditii pot beneficia de somaj? alexiaelena alexiaelena Daca dupa 4 ani si 3 luni iti dai demisia iar in uratoarele 6 luni iti gasesti un loc de munca pe o periada de determinata de 1 luna sau 3 luni si ti se ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in perioada de proba - somaj? Patience Patience Buna ziua, Poate fi considerat incetarea CIm In timpul perioadei de proba, cf Art.31, alin 3, un motiv neimputabil angajatului, insensul art ARt 17 alin 1, ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba karl_holcroft karl_holcroft Buna ziua, In cazul in care, in contract este prevazuta o perioada de proba desi durata contractului este nelimitata iar angajatorul se prevaleaza de aceasta ... (vezi toată discuția)