avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale statut pentru SRL. Help!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

statut pentru SRL. Help!

Trebuie sa infiintez un SRL si nu stiu unde pot gasi un model bun pentru un statut. HELP!
Ce acte imi sunt necesare?
uf sorinuta....... . Cu riscul de a crea polemici cred ca poti face singura actele constitutive plecand de la legea 31. Daca nu te descurci poti gasi acte constitutive pe internet, cu search pe google de pilda. In privinta pasilor de urmat, uite un link catre un articol mai vechi pe avocatnet exact despre ce te intereseaza: www.avocatnet.ro/content/art...
A C T C O N S T I T U T I V

AL SOCIETATII COMERCIALE CU RASPUNDERE LIMITATA
S. C. “.......... S.R.L.



CAPITOLUL I – FORMA, DENUMIREA SI SEDIUL SOCIETATII S.C.”...............” S.R.L.

SEDIUL SOCIAL: ........

Art.1. FORMA SOCIETATII: SOCIETATE CU RASPUNDERE LIMITATA
conform dovezii eliberate de Oficiul Registrului Comertului Ilfov de pe langa Tribunalul Bucuresti, privind disponibilitate si rezervare denumire firma nr. ....... din

Art.2. Denumirea societatii este S.C.”...........” S.R.L. conform dovezii eliberate de Oficiul Registrului Comertului Ilfov de pe langa Tribunalul Bucuresti, privind disponibilitatea firmei nr....... din data de .
In toate documentele, facturile, anunturile, publicatiile si celelalte acte provenind de la societate,denumirea va fi urmata de initialele “S.R.L.”, de sediul social, de nr. de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului Ilfov de pe langa Tribunalul Bucuresti conform legii.

Art.3. SEDIUL SOCIETATII
3.1. Sediul societatii va fi in Romania, ..........detinut in baza ....... din data de 19.10.2004, autentificat de .........., incheiere de rectificare nr....... din data de .........de BNP Pana Ruxandra-Mihaela.

3.2. Sediul poate fi transferat in orice alta localitate din tara sau din strainatate, in baza Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor, in conditiile legii si ale prezentului act constitutiv.
3.3. Societatea isi poate exercita activitatea prin sucursale, agentii, reprezentante sau filiale, cu respectarea conditiilor de forma si publicitate prevazute de lege pentru infiintarea acestora.

Art.4. DURATA SOCIETATII
4.1. Societatea se constituie pe durata nelimitata si ia fiinta incepand cu data inregistrarii ei in Registrul Comertului.

CAPITOLUL II – ASOCIATI – FONDATORI
Art.5.
Numele si prenumele:
Data si locul nasterii:
Parintii:
Sex: feminin
Starea civila: necasatorit
Nationalitatea - Cetatenia – romana
Domiciliu:
Posesoare a C.I.
CNP


CAPITOLUL III
ACTIVITATEA SOCIETATII
Art.6. OBIECTUL DE ACTIVITATE
6.1. Obiectul de activitate al societatii, codificat conform clasificarii activitatilor din economia nationala (CAEN), consta in:
Domeniul de activitate: Cod C.A.E.N. 930 – Alte activitati de servicii
Obiectul de activitatea principal: Cod C.A.E.N. 9302 – Coafura si alte activitati de infrumusetare.

Obiecte secundare de activitate:
Cod C.A.E.N. 5247 – Comert cu amanuntul al cartilor, ziarelor si articolelor de papetarie;
Cod C.A.E.N. 5248 – Comert cu amanuntul, in magazine specializate, al altor produse n.c.a.;
Cod C.A.E.N. 5225 – Comert cu amanuntul al bauturilor;
Cod C.A.E.N. 5226 – Comert cu amanuntul al produselor din tutun;
Cod C.A.E.N. 5233 – Comert cu amanuntul al produselor cosmetice si de parfumerie;

CAPITOLUL IV
CAPITALUL SOCIAL si PARTILE SOCIALE
Art.7. CAPITALUL SOCIAL
7.1. Societatea are un capital social de 2.000 RON.
7.2. Capitalul social este impartit in 20 parti sociale, a cate 100 RON fiecare, subscrise si varsate in totalitate, capital social structurat astfel:.
7.3. ..... – detine 1.800 RON, adica 18 parti sociale a cate 100 RON fiecare, respectiv 90% din capitalul social. Participarea la beneficii si pierderi fiind de asemenea de 90%.
7.4. ....... - detine 200 RON, adica 2 parti sociale a carei valoare este de 100 RON, respectiv 10% din capitalul social. Participarea la beneficii si pierderi fiind de asemenea de 10%.

Art.8. PARTILE SOCIALE
8.1. O parte sociala nu poate fi divizata. Partile sociale sunt nominative si nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile.
8.2. Orice transfer de parti sociale se va face in conformitate cu Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor. Transferul de parti sociale trebuie inregistrat la Registrul Comertului si in registrul asociatilor tinut de societate.
8.3. Societatea va elibera la cerere certificate de proprietate pentru partile sociale, care insa nu vor constitui titluri negociabile.

Art.9. MAJORAREA SI REDUCEREA CAPITALULUI SOCIAL
9.1. Capitalul social poate fi redus sau majorat in baza unei hotarari a Adunarii Generale a Asociatilor in conditiile si cu respectarea procedurilor prevazute de lege si de statut.
9.2. Majorarea capitalului social se poate face fie prin emiterea unor noi parti sociale, fie prin majorarea partilor sociale existente.
Majorarea poate fi facuta prin aporturi in natura sau in numerar sau in ambele, sau prin incorporarea beneficiilor, a rezervelor, inclusiv a diferentelor favorabile rezultate din reevaluarea patrimoniului si a primelor de emisiune ori prin compensarea datoriilor.
9.3. Reducerea capitalului social nu va putea fi facuta inainte de trecerea a doua luni de la data la care Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor de efectuare a reducerii a fost publicata in Monitorul Oficial si numai cu respectarea minimului de capital prevazut de lege. Hotararea de reducere a capitalului va trebui sa arate cauzele reducerii si procedeul pentru care se face reducerea.

Art.10. DREPTURI SI OBLIGATII DECURGAND DIN PARTILE SOCIALE
10.1. Fiecare parte sociala confera proprietarului sau drepturi egale la beneficii si la activul social.
10.2. Detinerea de parti sociale implica adeziunea de drept la statutul societatii.
10.3. Obligatiile societatii sunt garantate cu patrimoniul social, iar Asociatii raspund numai in limita participarii la capitalul social.
10.4. Drepturile si obligatiile decurgand din detinerea de parti sociale urmeaza de drept partile sociale odata cu schimbarea proprietarului. Participarea salariatilor la beneficii ca recompensa a muncii lor nu le atribuie statutul de asociat.
10.5. Patrimoniul societatii nu poate fi grevat cu datoriile sau obligatiile personale ale Asociatilor. Pe timpul duratei societatii, creditorii Asociatilor pot formula pretentii numai asupra partii de beneficiu care este repartizat asociatilor dupa bilantul contabil sau asupra cotei-parti care le revine din patrimoniu la lichidarea acestuia.

Art.11. CESIUNEA PARTILOR SOCIALE
11.1. Asociatii pot ceda liber partile lor sociale. Partile sociale pot face obiectul unui gaj. In cazul in care partile sociale sunt cedate in totalitate, cesionarul dobandeste calitatea de asociat unic cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din prezentul statut.
Transmiterea partilor sociale va trebui inscrisa in Registrul Comertului si in registrul partilor sociale al societatii.

CAPITOLUL V – CONDUCEREA SI ADMINISTRAREA SOCIETATII
Art.12 – Potrivit Legii nr.31/1990 cu modificarile ulterioare, organul de conducere al societatii este Adunarea Generala a Asociatilor.

12.1. – Asociatii sunt obligati:
a)- sa aprobe bilantul;
b)- sa aleaga administratorul;
c)- sa stabileasca bugetul de venituri si cheltuieli;
d)- sa hotareasca orice modificare din Actul Constitutiv, dar numai cu respectarea prevederilor legale;
e)- sa stabileasca repartizarea beneficiului net.

12.2. – Administratorul societatii este:
.......... - cu datele de identificare aratate in Capitolul II, art.5, din prezentul act constitutiv, care este obligata sa activeze in conformitate cu legile statului pentru realizarea hotararilor lor si in limitele obiectului de activitate al societatii. Durata mandatului de administrator este nelimitata incepand de la data infiintarii societatii.

CAPITOLUL VI – REPERTIZAREA BENEFICIILOR SI A PIERDERILOR
Art.13 – Beneficiile si pierderile Societatii apartin Asociatilor, conform cotelor de participare la capitalul social, astfel :
..........: in proportie de 90%,
..........: in proportie de 10%.

CAPITOLUL VII
FUNCTIONAREA SOCIETATII
Art.14. EXERCITIUL ECONOMIC SI FINANCIAR
14.1. Societatea isi dezvolta activitatea pe baza programelor de activitate economica si financiara aprobate de Adunarea Generala a Asociatilor. Programele de activitate pot fi modificate in orice moment de catre Adunarea Generala a Asociatilor, in functie de necesitati.
14.2. Exercitiul economic si financiar incepe la 1 ianuarie si se incheie la 31 decembrie al fiecarui an. Exceptie face primul exercitiu, care va incepe la data constituirii societatii si va continua pana la 31 decembrie a anului respectiv.

Art.15. PERSONALUL SOCIETATII
15.1. Personalul societatii, inclusiv personalul strain, este angajat de administratori. Drepturile si obligatiile personalului societatii sunt stabilite de catre administratori, in cadrul contractului de munca individual, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.


Art.16. EVIDENTE CONTABILE, BILANT CONTABIL
16.1. Societatea organizeaza si tine evidente contabile in concordanta cu normele legale in materie.
16.2. Societatea isi va putea deschide conturi bancare in lei si in valuta la oricare banca autorizata din Romania sau in strainatate cu respectarea conditiilor prevazute de lege.
16.3. Societatea intocmeste si prezinta autoritatilor competente bilantul contabil anual si contul de profituri si pierderi in lei.
16.4. Bilantul si contul de profit si pierderi vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Art.17. CALCULUL SI REPARTIZAREA PROFITURILOR
17.1. Profitul rezulta din bilantul aprobat de Adunarea Generala a Asociatilor. Profitul ce se distribuie este constituit din profitul obtinut, dupa diminuarea acestuia, cu pierderile anterioare si cu sumele constituite drept rezerve.
17.2. Profitul obtinut este atribuit in totalitate Asociatilor conform cotelor de participare la beneficii si pierderi.
17.3. Cel putin 5% din profitul total prevazut in bilantul anual va fi afectat fondului de rezerva. Constituirea sa va avea loc pana va atinge 25% din capitalul social.
17.4. Adunarea Generala a Asociatilor poate decide constituirea altor fonduri statutare speciale.
17.5. Profiturile nete care raman dupa calcularea impozitelor sau taxelor prevazute de lege si de fondurile de rezerva vor fi in intregime la dispozitia Asociatilor, care vor decide modul de distribuire a dividendelor in termen de cel mult 3 luni de la inchiderea exercitiului financiar. Repartizarea sumelor reprezentand dividende din profitul anual obtinut se va face cu prioritate.

Art.18. CONTROLUL GESTIUNII SOCIETATII
18.1. Gestiunea societatii este controlata de Adunarea Generala a Asociatilor sau de reprezentatii acestora autorizati, ori de cate ori acestia considera necesar.
18.2. Societatea poate avea unul sau mai multi cenzori numiti de Adunarea Generala a Asociatilor pentru a verifica registrele si documentele contabile ale societatii, inclusiv a bilantului si contului de profit si pierderi.
18.3. Cenzorii isi exercita controlul si sunt responsabili conform legii.

CAPITOLUL VIII
MODIFICAREA FORMEI JURIDICE. DIZOLVARE. LICHIDAREA SOCIETATII
Art.19. MODIFICAREA FORMEI JURIDICE
19.1. Societatea va putea fi transformata in orice alta forma de societate prin Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor.
19.2. Noua societate va indeplini formalitatile de inregistrare si publicitate prevazute pentru crearea sa.

Art.20. DIZOLVAREA SOCIETATII COMERCIALE
20.1. Societatea este dizolvata in urmatoarele situatii:
a) imposibilitatea realizarii obiectivului social sau realizarea acestuia;
b) aparitia starii de faliment;
c) in orice alte situatii, prin hotararea Adunarii Generale a Asociatilor.
20.2. Dizolvarea societatii trebuie inscrisa in Registrul Comertului si publicata in Monitorul Oficial.

Art.21. LICHIDAREA SOCIETATII
21.1. Dizolvarea societatii atrage, conform art. 231 alin.1, transmiterea universala a patrimoniului catre Asociati.

CAPITOLUL IX – LITIGII
Art.22. Litigiile nascute din interpretarea sau executarea prezentului act constitutiv, in caz de nesolutionare pe cale amiabila, sunt de competenta instantelor judecatoresti.

CAPITOLUL X – DISPOZITII FINALE
Art.23. Prezentul act constitutiv se completeaza cu dispozitiile Legii nr.31/1990, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.32/1997, privind societatile comerciale.




ASOCIATI



Numele si prenumele __________________________


Semnatura__________________________________



Numele si prenumele __________________________


Semnatura__________________________________

























BAROUL BUCURESTI
CABINET INDIVIDUAL AVOCAT ...

Incheierea nr.
Din data de
Partile :

-

Prezentul act a fost procesat si atestat azi,16.09.2005, in 5 (cinci) exemplare originale, in limba romana, la sediul ,,Cabinetului Individual de Avocatura ........,.




UNIUNEA AVOCATILOR DIN ROMANIA
BAROUL BUCURESTI
AVOCAT CONSTANTIN CAMELIA
Atest identitatea partilor, data si continutul actului conform art. 3 alin 1
din Teza a 3-a din Legea 51/1995 modificata si republicata
Semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv srl cu 2 asociati ioanaraluka ioanaraluka Buna ziua! Va rog mult, ma puteti cumva ajuta si pe mine cu un model de act constitutiv pentru un SRL cu 2 asociati? (vezi toată discuția)
Hotararea aga dizolvare voluntara danielalazar danielalazar Buna ziua! As dori sa fiu ajutata cu un model de hotarare AGA de dizolvare voluntara si lichidare S.R.L. cu mai multi asociati. (vezi toată discuția)
2 asociati- decizie schimbare sediu social sergiugrig sergiugrig Buna ziua, Sunt 2 asociati in SRL, unul fiind si administrator. Sediul social este expirat de 1 an. Cum poate asociatul care este si ... (vezi toată discuția)