avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata impozit

Daca detin un teren conform unei sentinte definitive si irevocabile, dar nu mi s-a dat inca titlu desi am solicitat inclusiv cf legii 165, cum fac sa platesc macar in 2016 impozit pentru el?
Eu nu locuiesc in acea comuna. Pot sa trimit prin posta contravaloarea?
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 22:54, 7 Februarie 2016
Pai detineti sau nu detineti?
In teorie, daca nu aveti titlu sa va inregistrati la rol fiscal nu puttei plati impozit ca nu aveti la ce. In practica, depinde de situatia particulara: cum il detineti, de unde, de cand...
Dacă aveţi proces verbal de punere în posesie aveţi obligaţia să vă luaţi rol fiscal şi să plătiţi impozit, chiar dacă nu aveţi titlu de proprietate. Am avut procesul verbal de punere în posesie din 2008, dar titlul mi s-a dat cu cinci ani mai târziu, tot în urma unei sentinţe judecătoreşti. Am fost obligată să plătesc impozitul din 2008, de când am fost pusă în posesie prin acel proces verbal, şi, de asemenea, am fost obligată să plătesc şi penalităţile pentru perioada în care nu am plătit. Nici eu nu sunt din localitatea unde am terenul şi am întrebat la Direcţia de taxe şi impozite a primăriei cum pot face să plătesc. Mi s-a spus că pot plăti şi prin mandat poştal, evident trecând coordonatele proprietarului (CNP şi ce reprezintă plata) sau online prin ghiseul.ro (dar nu toate primăriile acceptă astfel de plăţi, prin ghiseul.ro). Dar, în ambele cazuri, trebuie să fiţi luat în evidenţă cu terenul respectiv şi puteti afla anual telefonic suma de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot afla daca exista vreo contraventie/amenda pe numele meu? bold12 bold12 Unde pot afla de contraventie/amenda? Cineva imi goleste casuta postala si nu ajung la mine facturi si alte lucruri. As dori sa stiu daca a fost facut vreun ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pentru un teren arabil dețin un document de punere ... Jorjetel10 Jorjetel10 Teren arabil fără titlu de proprietate, dar impozitat Bună ziua, Pentru un teren arabil dețin un document de punere în posesie din 2008 (nu am încă un ... (vezi toată discuția)
Taxa impozit anual teren simonaiordache simonaiordache Buna ziua, In urma unui proces de durata pentru obtinerea unui teren, in anul 2008 a fost data sentinta judecatoreasca favorabila. Cu toate acestea, procesul ... (vezi toată discuția)