avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare din inchisori condamnati cu pedepse mai mici ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare din inchisori condamnati cu pedepse mai mici de 3 ani?

spuneti mi va rog, din ianuarie se zvoneste ca se vor elibera condamnatii din inchisori care au pedeapsa pana in 3ani, este adevarat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:24, 30 Decembrie 2015
De unde ați auzit asa ceva?
AM pe cineva inchis, si printre ei asa se aude, cica avocatul poporului ar propune liberarea din cauza ca sunt f aglomerate inchisorile
Nu am auzit de asa ceva dar e adevarat ca in logica lucrurilor pentru a nu mai dormi cate 2 in pat ar trebui gasita o solutie deoarece se incalca CEDO.
Si cum noi inchisori nu au bani sa contruiasca ar cam trebui gasita o alta solutie pentru a nu se mai incalca drepturile fundamentale ale omului.
D-nule avocat,este vorba despre raportul avocatului poporului care a fost prezentat la Tv si in parlament in cadrul unor dezbateri pe aceasta tema...a conditiilor din inchisori,care de altfel vine cu cateva propuneri pentru decongestionarea inchisorilor,printre care si aceasta, de a se reglementa,cel putin cu caracter temporar,o forma de acordare a liberarii conditionate celor care sunt in executarea ultimilor 3 ani din pedeapsa. Ori de a se scurta la jumatate fractia obligatorie fata de 2/3 cat e acum....si alte masuri menite sa evite o decizie pilot CEDO care pare inevitabila...sau cel putin asa spun ei. Din pacate raspunsul doamnei Raluca Pruna a fost ca dansa nu promoveaza amnistia si gratierea in mandatul d-neaei deoarece e scurt...de parca ar conta lungimea...un lucru pe care eu nu l-am inteles si nu pot sa-l inteleg,asta pentru ca liberarea conditionata nu inseamna nici gratiere,nici amnistie la naiba !!! A spus insa ca nu poate da un raspuns imediat,cel mai probabil in ianuarie,iar in februarie institutia Avocatului Poporului a fost invitata la o alta dezbatere la guvern initiata de catre CPT,acestia din urma vor prezenta un alt raport al lor. Ei spera sa se ia in serios pentru ca se specifica clar... pentru a nu se mai crea isteria de anul trecut,ca masurile categoric nu privesc faptele cu violenta sau coruptie. Ei spera,noi speram...de va fi sau nu ceva,Dumnezeu stie !!
Eu demult am zis ca din cauza cazurilor de corupție exista probleme și am dat aceasta soluție chiar pe forum.

Trebuie făcut ceva mai ales ca multi au ajuns la închisoare ca sunt saraci și nu și-au permis sa își angajeze avocati și din acest motiv au ajuns după gratii.
S-ar face cumva dreptate sa fie puși liberi.

Mai exista și varianta cu grațierrea individuala de către președinte.
Consilierii ar avea și ei ceva serios de lucru.

Trebuie și văzut cine ar merita cu adevărat. ..
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Amnistie si gratiere Gabriela Mihai Gabriela Mihai :offtopic: Pentru ca deocamdata nu a aparut nimic nou si, pentru ca sunt multe topicuri de genul acesta, propun ca fiecare sa scrie aici ce afla sau sa intrebe ... (vezi toată discuția)
Art 254 privind modul de executare a pedepselor annaghe annaghe Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: s-a publicat de curand in monitorul oficial art 254 privind modul de executare al pedepselor? Am ... (vezi toată discuția)
Hotarare pilot-cedo Sonyaa Sonyaa Buna ziua ! Nu se mai aude nimic ! Despre Raportul Avocatului Poporului nu se mai vorbeste...despre punerea in libertate a celor in executarea ultimilor 3 ... (vezi toată discuția)