avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conditii pentru ridicare de la dosar instanta a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conditii pentru ridicare de la dosar instanta a corespondentelor depuse fara acordul clientului



Stadiu dosar. inainte de pronuntare solutie de catre prima instanta, dupa depunere concluzii, fostul avocat depune denuntarea contractului cu clientul sau, la care depune si corespondente purtate ulterior intre acesta si clientul sau.
.

Intrebare: Clientului i se admite de catre instanta de judecata retragerea corespondentei respective de la dosar, cenzurarea ei, ptr a nu fi speculata de partea adversa in calea de atac?

Multumesc.

Cu stima,
D.


Cel mai recent răspuns: daniela r. , utilizator 17:15, 5 Ianuarie 2016
Nu se poate retrage de la dosar.

Avocatul în general nu trebuie sa fie dușmănos cu clientul oricât de...ar fi...
Nu am inteles avocatul care depune corespondenta.
Probabil ca ii datorați bani și a cedat psihic.
Una din calitățile avocatului este ca trebuie sa aibă un psihic mai puternic decât oricine i-ar sta în cale...
Sa știți ca neplata unui rest de onorariu poate afecta grav apărarea finala pentru ca munca gratis nu e plăcută. ..

Tot ceeace se depune la dosarul unei cauze , fiecare filă este numerotată la registraturp și face parte din dosarul acțiunii respective, Prin urmare, clientul nu are dreptul să ia din dosar ceeace îi place sau nu. Clientul are dreptul să i se comunice respectivele acte, documente și să le combată, dacă dorește.
Judecătorii nu permit la justitiari accesul la dosar după ce intra în pronunțare.
Are dreptul de a cere avocatului sa ii comunice ce a depus în acest moment.

În alte circumstanțe va vedea piesele depuse după ce se va redacta hotărârea de instanta și ii va fi comunicata.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nici vorba de posibilitatea retragerii de act de la dosar, odata depuse raman castigate cauzei,tocmai acesta este rostul actelor depuse la dosar,sa fie folosite de partea interesata.
Multumesc de raspunsuri.

1. Privind grija fata de client sau lipsa ei. Fosta aparare poate fi sanctionata- pe cale separata ptr rea credinta fata de clientul sau dar nu asta era intrebarea, iar cedarea... psihica nu intra in obligatia clientilor.

Privind plata onorariu. Exista cale separata de a clarifica situatia onorariului dintre un client si avocat, daca unul dintre acestia ar fi nemultumiti.

In cazul expus, referitor la plata onorariu, nu era cazul plata a fost facuta integral, inainte de pronuntarea solutiei nefavorabile.


2. Pot fi cenzurate la cererea clientului, de catre instanta inscrisurile depuse fara acordul clientului sau, dupa ce avocatului i s-a retras mandatul in a reprezenta clientul.

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat in apel fraua fraua este corect ca un avocat care castiga in apel sa depuna la dosarul cauzei dovada onorariului incasat doar dupa ce instanta se pronunta in cazul respectiv ? ... (vezi toată discuția)
Abuzul de drept procesual Martonze Martonze Bună ziua Mă interesează dacă, în cursul unui proces civil-urmează al 5-lea termen-pot invoca abuzul de drept procesual şi solicita daune. De fapt, nu ... (vezi toată discuția)
Cenzurarea onorariilor avocatiale de catre instantele de judecata SIMBOTIN REMUS - Cabinet de Avocat si Mediator - Brasov, Romania SIMBOTIN REMUS - Cabinet de Avocat si Mediator - Brasov, Romania Ce parere aveti despre acest subiect? Mai ales in procesele in care ne judecam in contradictoriu cu statul roman sau in contradictoriu cu autoritatile ... (vezi toată discuția)