avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare abuziva teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare abuziva teren intravilan

am cumparat in 2008 un teren in suprafata de 526m patrati.cu toate actele in regula,cu masuratori, l-am intabulat decitotul in regula. pana acum nu am reusit sa construiesc pentru ca sunt plecat din tara la lucru. un vecin mi-a ocupat o parte din teren pe care s-a extins cu piscina. am vorbit cu el i-am spus sa isi retraga gardul si sa imi restituie partea ocupata dar nu a vrut . mi-a spus ca pot sa ma duc la cine vreau eu caci nu pot sa ii fac nimic. caci el are relatii si bani. va rog daca puteti sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:46, 29 Decembrie 2015
Printr-o acțiune în grănițuire , pentru stabilire de hotar și totodată o acțiune în revendicare prin care să fiți repus în dreptul d-voastră, actualmente teren ocupat de vecin în suprafață de cca ...mp.
Relațiile și banii nu sunt întotdeauna suficiente...
Aveați gard construit?
Dacă aveați gard construit va este de mare folos la proces.

În astfel de procese expertizele sunt foarte importante.
Depinde și de amplasamentul terenului și de vecininatati.
cand am cumparat terenul era inchis cu gard dar vecinul l-a mutat circa 2m si a plantat un pom destul de mare iar acest an l-a mai mutat inca odata cam 1,5m
Faptul că a plantat chiar și o livadă,, nu se poate considera ca hotar această plantație- copac,
Ar trebui să dovedească că respectivul copac(plantație) are o vechime de 30 ani,(pt. a intra în uzucapiune- servitutea distanței plantațiilor, care se dobândește doar prin efectuarea și menținerea acelei plantații, timp de 30 ani. )Prin urmare faptul că a plantat, nu are nici o revelanță.
Deoarece aveți Carte funciară, deci plan cadastral și întabulare, având punctele de ridicare ale limitelor terenului respectiv, solicitați printr-o acțiune în grănițuire și revendicare , stabilirea hotarului și intrarea în posesie a terenului ocupat de vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu vecinii de gradina ana20162016 ana20162016 Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema .Avem la tara o gradina undeva la cateva sute de metri de casele satului , mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata si expertiza cadastrala Liviu Illie Liviu Illie Buna ziua, doresc sa imi comunicati daca se pot recupera cheltuielile de judecata (expertiza/masuratoare cadastrala). Precizez ca mi s-a incalcat ... (vezi toată discuția)