avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor! Sunt victima violentei in familie!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor! Sunt victima violentei in familie!

Buna ziua. Am 20 de ani si sunt batuta de catre parinti pana lesin. La facultate nu primesc bani de la ei, ma acuza si ma jignesc in fiecare zi, fara un motiv intemeiat. Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: UnParinte , utilizator 13:43, 28 Decembrie 2015
Aveți dreptul de a depune plângere penala la politie.
Ii va chema și le va spune sa înceteze.

Pentru bani puteți cere și pensie de întreținere prin proces.
La ce facultate sunteți?
Sa parasiti domiciliul, sa sesizati autoritatile, politia, sa obtineti un ordin de protectie. Variantele sunt in functie de situatia concreta. De ce te bat ? Asa fara motiv ? De cand au inceput bataile ? Ai scos un certificat IML ? Sunt martori la aceste violente ?
Am vrut sa sun la politie, dar au sarit sa ma bata. Si ma tem ca ma vor lovi din nou. Sunt la Babes- Bolyai
Stiu, dar ideea e ca sunt din regiunea Moldovei si imi este greu sa ma intretin singura la Cluj. Nu am pe nimeni acolo, iar rudele nu ma sprijina, deoarece mama i-a manipulat pe toti, mintind despre mine..
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Apelati la Direcţia Generala de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, politie sau organizatii non guvernamentale care se ocupa cu victimele violentei in familie.
Alta solutie ar fi gasirea unui loc de munca care sa va permita plata unei chirii si a intretinerii personale.
Cum as putea obtine pensie de intretinere?

Alte discuții în legătură

Sunt dat afară din casă de părinți. am drepturi dacă sunt major și student? gbdobre gbdobre Buna ziua. Am 19 ani, sunt la facultate, am și un job, iar părinții încearcă să mă de-a afara din casa. Aseară tatăl meu a și băut, mi-a învinețit ... (vezi toată discuția)
Parintii nu ma sustin la facultate catalincatalin90 catalincatalin90 care sunt pasii pe care trebuie sa ii indeplinesc sa imi dau in judecata parintii pentru ca nu vor sa ma mai sustina la facultate, si doresc acest lucru pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi locuinta parinti/ copii majori citiasi citiasi Buna ziua, Cel mai mare dintre copiii mei, de 23 de ani e de mic un copil problema. Am tot sperat ca va gasi cu timpul o ocupatie care sa-l motiveze si sa ... (vezi toată discuția)