avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie de intretinere !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie de intretinere !

Buna ziua ! As avea nevoie de niste lamuriri,va rog ! Divort cu doi copii minori,ramane in pronuntare la data de 20.08.2015,se amana de 3 ori,se da in sfarsit ..pronuntarea la data de 17.09.2015. Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Respinge cererea reconvenţională ca nesusţinută. Declară desfăcută căsătoria încheiată între părţi la data de... şi înregistrată în.. sub nr.., prin divorţ din culpa exclusivă a pârâtului. Dispune revenirea reclamantei-pârâte la numele avut anterior încheierii căsătoriei, respectiv... Dispune exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorelor I. A. E., respectiv I.C. I., în comun de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorelor la mamă. Obligă pârâtul-reclamant să plătească lunar reclamantei-pârâte şi în favoarea minorei I. A. E., o pensie de întreţinere în cuantum egal cu un procent de 1/6 din venitul minim net pe economie, începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată, respectiv 18.11.2014 şi până la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani. Obligă pârâtul-reclamant să plătească lunar reclamantei-pârâte şi în favoarea minorei I. C. I., o pensie de întreţinere în cuantum egal cu un procent de 1/6 din venitul minim net pe economie, începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată, respectiv 18.11.2014 şi până la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17.09.2015.
Document: Hotarâre .../2015 17.09.2015 !!!! Nelamurirea mea este,fostul meu sot nu da nici macar un telefon,de 3 ani de cand a plecat de acasa nu s a interesat absolut deloc de copii,la inceput am incercat pe toate caile sa pastrez legatura cu el,sa i duc fetele sa le vada,nepasator fiind,neimplicandu se nici macar cu sfaturi in privinta copiilor in cele din urma am renuntat.De fiecare data cand i am cerut ajutorul,m a facut sa ma simt ca o cersetoare si m a dus cu vorba de pe azi pe maine in conditiile in care de cel putin un an lucreaza in Germania.De cand s a pronuntat divortul si pana acum m au sunat surorile lui din cand in cand sa ma intrebe daca am primit hotararea,este a 4 oara de cand tot imi cer adresa pe motiv ca nu stiu unde sa mi trimita banii..dar de fapt ,ma duc cu vorba.Eu nu am mai vorbit cu el si nu le am mai cerut nimic de la ultima discutie dinainte de inceperea scolilor cand am reusit sa iau legatura cu el pe Facebook si am primit un mare block.Ma simt si prost,sincer. Inteleg ca singura solutie la care pot sa apelez este sa i fac plangere la parchet? Trebuie sa astept sa vina hotararea inainte de asta? Sau sa si ramana definitiva si sa treaca termenul ala de 3 luni de neplata? Sau pur si simplu daca nu vrea sa plateasca,nu plateste si gata? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: catalina45 , utilizator 09:26, 11 Ianuarie 2016
buna seara.... o intrebare...pentru pensia de intretinere a unui minor al carui tata munceste in Italia nu pot cere judecatorului printr o intampinare sa trimita o comisie rogatorie la autoritatile din Italia? doar procurorii pot cere comisii rogatorii? si eu am deschis actiune pentru plata pensiei alimentare...abia acum... dupa 6 ani....va rog mult shomo daca stiti sa mi raspundeti...multumesc din suflet
Puteti solicita in instanta efectuarea unei comisii rogatorii prin intermediul ministerului justitiei. Ar fi foarte bine daca ati indica locul de munca sau macar rezidenta tatalui minorului.
Buna seara. In primul rand va multumesc pentru raspuns. In actiunea formulata am mentionat, domiciliul, firma la care lucreaza, inclusiv nr. de telefon. Deci pot solicita efectuarea unei comisii rogatorii prin intermediul Ministerului Justitiei. Voi trimite o intampinare pana la prmul termen de judecata prin care voi solicita si aceasta.Ar putea fi respinsa? Pe ce criterii? M am gandit daca as putea scrie ca si exemplu o actiune identitica ....
Nu va fi respinsa o astfel de proba pt ca este una utila si pertinenta pt solutionarea cauzei.

Puteti redacata si transmite instantei o cerere de probatorii in care sa solicitati inclusiv efectuarea comisiei rogatorii.
buna dimineata. Inca o data va multumesc pentru raspunsul si totodata sfaturile utile transmise.Voi face chair astazi o cerere de probatorii in care voi mentiona L.189/2003 actualizata. Sper ca este de ajuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ramona2noi ramona2noi Buna seara in data de 26 septembrie 2012 am inaintat divort de sot.Avand doi copii minori .in data de11.03.2013 decizia finala e incredintarea minorelor in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lily74 lily74 Buna ziua, sunt divortata, am in intretinere un minor pentru care de 3 luni tatal sau nu mai plateste pensie de intretinere.acesta s-a lasat de servici ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in acest caz? Ana_38 Ana_38 Buna ziua! Tatal copilului meu se angajeaza in strainatate. Evident ca nu stiu unde si ce anume .... Desi nu a platit niciodata pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)