avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare sistem canalizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare sistem canalizare

Buna ziua,am un mini-sistem de canalizare, iar pe normele de amortizare am gasit doar aceste posibilitati
Cod Denumire Durata minima ani Durata maxima ani
1.8.10.1. - canale de irigatii. 24 36
1.8.13. Constructii si instalatii tehnologice pentru alimentare cu apa si canalizare. 32 48
1.8.15. Alte constructii pentru alimentare cu apa, canalizare si embunatatiri funciare neregasite en cadrul subgrupei 1.8. 24 36
Mai exista o alta posibilitate eventual cu o durata de amortizare mai mica? In 24 de ani(cel mai putin) nici nu cred ca mai e intreg sistemul de canalizare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LOREEDANA , utilizator 17:27, 4 Ianuarie 2016
Consider ca trebuie sa amortizati conform duratelor normate. In momentul in care se hotareste casarea imobilizarii, costul care a ramas neamortizat se trece pe cheltuiala.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadreare in catalogul de mf iuli-ana iuli-ana Am cumparat o cladire P+M, construita din lemn, pentru sediu de firma, nu stiu unde sa o incadrez conform catalogului ca perioada de amortizare. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cumparare spatiu comercial daniella73 daniella73 am cumparat un modul stradal(nu este o constructie noua) in val de 5000lei in contabilitate o inregistrez 212=404 5000 Pentru a o putea amortiza cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Amortizare fiscala horvath_ildiko horvath_ildiko Se cumpara un mijloc fix cu o durata de utilizare conform catalogului de 15 ani. Dupa 10 ani entitatea crede ca utilajul nu va mai produce beneficii ... (vezi toată discuția)