avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament dobandit prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament dobandit prin donatie

Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea problema:
Bunica mi-a donat un apartament al carui unic proprietar era.Intrebarea mea este daca poate fi contestat acest act de donare (de catre copii), sau am drepturi depline asupra acestui imobil.

Va multumesc anticipat pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 05:28, 29 Decembrie 2015
Actul de donatie poate fi atacat de copiii bunicii pot cere reductiunea liberalitatilor excesive... ei au un drept legal la mostenire. depinde de acestia....
Trebuie sa va faceti apararile daca va ataca actul!
Sper ca v-am fost de ajutor!
Ca orice act juridic acesta poate fi contestat, insa temeiurile concrete si sansele de castig nu pot fi apreciate fara studierea actului si cunoasterea exacta a situatiei.

Descendentii (copii bunicii dvs) au calitatea de mostenitori rezervatari, ceea ce inseamna ca donatia va putea face obiectul reductiunii daca incalca rezerva succesorala.

De asemenea, la incheierea actului pot exista motive de nulitate ale acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Mostenire jlo jlo Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea: daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament ... (vezi toată discuția)
Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)