avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca indeplinesc conditiile de iesire la pensie anticipata, daca sunt nascuta in luna dec.1957 si am un stagiu de cotizare de 38 de ani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:22, 29 Decembrie 2015
1. Pentru o femeie nascuta in decembrie 1957 carsta standard de pensionare este de 60 de ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 11 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 11 luni, in noiembrie 2018.

3. Pentru ca ati realizat un stagiu de cotizare cu 8 ani mai mult decat stagiul complet de cotizare puteti solicita pensie anticipata (fara diminuare), la 55 de ani si 11 luni, in noiembrie 2013, adica oricand de azi inainte.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala ikuta ikuta Sunt nascuta in 21.12.1957, am 33 ani in campul muncii si as vrea sa stiu cand ma pot pensiona anticipat?Multumesc pentru raspunsuri (vezi toată discuția)
Pensie neamt-emil-eugen neamt-emil-eugen intreb pt soacra mea care este nascuta in 24 noiembrie 1957, are 36 de ani si 4 luni de munca si ar dori sa stie cand se poate pensiona si la limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei 2014 panadaniela panadaniela Ioanavasile Sunt nascuta pe28 decembrie 1957,si lucrez din 1 septembrie1975 si doresc sa stiu daca pot iesi la pensie fara penalizare? Va multumesc. (vezi toată discuția)