avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil achizitionat cu credit imobiliar- cedare cota?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil achizitionat cu credit imobiliar- cedare cota?

Buna ziua,sunt impreuna cu sotia proprietari ai unui apartament cumparat prin credit ipotecar ,se poate face un act la notariat prin care eu sa cedez cota mea parte si sotia sa devina singurul proprietar.Excus divort.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:11, 30 Decembrie 2015
Puteti face si vanzare si donatie a cotei dvs insa asta nu schimba cu nimic nici intinderea ipotecii si nici obligatiile dvs din contract, daca urmariti ceva in acest sens.
De asemenea, nu veti putea face ce v-am spus mai sus fara acordul expres al creditorului ipotecar datorita interdicitiei de instrainare inscrise in CF.
Se cheamă partaj ce vreți dvs sa faceți, îl puteți face la notar cu acordul creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj la notar cosma_irina cosma_irina Buna ziua, As dori sa va adresez o intrebare. Urmeaza in curand sa divortez. Impreuna cu sotul detin un apartament pentru care mai avem 10 ani de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate dupa divort madyyy13 madyyy13 Buna ziua , Familie formata din 3 membri , sot , sotie si o fetita in varsta de 1 an , care vor divorta in curand . Pe numele sotilor exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat Mihaela20140 Mihaela20140 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)