Buna ziua,
As dori sa va adresez o intrebare.
Urmeaza in curand sa divortez. Impreuna cu sotul detin un apartament pentru care mai avem 10 ani de plata.
Avem si un copil minor.
In momentul de fata, sotul declara ca doreste ca eu si copilul sa ramanem definitiv in apartament, urmand a-l plati amandoi (cate jumatate de rata fiecare), dupa achitarea integrala urmand ca apartamentul sa revina doar mie (prin vanzare-cumparare).
Pentru aceasta, eu ii voi inapoia ceea ce el achita pana atunci.
Intrebarea mea este daca se poate incheia un acord legal intre soti, prin care ambii se angajeaza sa nu ceara vanzarea apartamentului inainte de achitarea completa.
Cu alte cuvinte, intelegera noastra verbala sa fie transpusa intr-un act cu putere juridica, astfel incat sa am certitudinea ca pot proteja, pana la urma, mostenirea copilului nostru.
Multumesc anticipat!
Se poate pune din partea amandorura o interdictie de instrainare la Cartea Funiciara pana la efectuarea partajului. Pana atunci ramaneti coproprietari iar dupa achitarea creditului si radierea ipotecii legale a Bancii de la CF efectuati partajul, dvs dandu i sulta in schimbul cotei parti din dreptul de proprietate care ii apartine.
Acum divortati,divortul nu are legatura cu partajul.
Cum anume platiti apartamentul, e luat in rate sau are la banca un credit? E ipotecar? Nu exista deja o interdictie de instrainare?
Cred ca o promisiune de promisiune nenumita ar fi mai indicata. Si la notar.
Lamuriri partaj
goguta10
Buna ziua, impreuna cu sotul meu am achizitionat un apartament la care mai avem si acum credit la banca.In urma divortului de el am ramas cu copilul in acel ... (vezi toată discuția)