avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore libere platite dupa munca suplimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore libere platite dupa munca suplimentara

Buna ziua,

Un angajat face ore suplimentare in fiecare luna, ore suplimentare platite conform legii, dar ar prefera sa primeasca in schimb ore libere.
Conform art 122 din codul muncii "Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia"
Intrebare mea este cum se procedeaza cu aceste libere platite? Cum este pontat salariatul in situatia asta? Orele suplimentare sunt trecute de fapt in zilele lipsa?

O zi buna! Si un an nou mai bun si plin de impliniri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 30 Decembrie 2015
In ziua respectiva, salariatul sta acasa si este pontat ca fiind prezent (compensare munca suplimentara).
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"cont" pentru orele suplimentare! S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna ziua.Am si eu o nelamurire legata de orele suplimentare:se poate face un \\"cont\\" in care sa se adune orele suplimentare pe care le efectuezi timp de 6 ... (vezi toată discuția)
Zi liberă plătită sau neplătită pentru depășirea timpului normativ lunii anterioare? Aerofun Aerofun Bună ziua, Avem următorul caz : Presupunem doua luni consecutive cu timp normativ de lucru de 160 ore, iar angajatorul oferă timp liber și nu plata ... (vezi toată discuția)
Completare corecta fisa pontaj IldikoB IldikoB Buna ziua, am o intrebare: angajat cu ore suplimentare in timpul saptamanii care la sfarsitul lunii totalizeaza 8 ore. In ultima zi din luna isi ia liber in ... (vezi toată discuția)