avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legat de poze nud
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legat de poze nud

Buna ziua,va salut cu respect,o mare rugaminte daca imi puteti raspunde la o intrebare: cineva din trecutul prietenei mele tot ai pune poze goala pe facebook,are citeva poze cu ea goala decind a trait cu ea si acum tot ai pune poze goala,ori isi face alta adresa si dupa ce ai da accept la prietenie,i le pune in cronologie,ori a fost si cind a facut alt profil cu numele ei si cu acele poze goala,ca sa o vada toti.Spuneti-mi va rog daca este caz penal,si ce trebuie facut.
Va multumesc anticipat si va rog daca se poate un raspuns in acest sens. Sarbatori fericite
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:23, 5 Ianuarie 2016
Existenta consimtamantului unei persoane la inregistrarea de imagini cu aceasta intr-un spatiu privat, nu implica si existenta consimtamantului la divulgarea sau transmiterea lor catre un tert sau catre public, iar atunci cand divulgarea sau transmiterea imaginilor se produce, va constitui infractiunea de la art.226 alin.2

Aceasta este si opinia mea, ati argumentat corect.
Inteleg ce spuneti, dar mi se pare ca ramane interpretabil daca asa e sau nu, iar instante diferite ar putea aprecia diferit.

In orice caz, chiar admitand ca ar fi formal infractiune, m-as mira ca faptasul sa fie trimis in judecata. La urma urmelor poate sustine ca i s-au furat pozele prin spargerea calculatorului si ca hackerul respectiv vrea sa-i faca zile fripte.

Mie chiar imi pare rau ca de multe ori pe acest forum lumea care cere un sfat juridic nu mai revine sa scrie care a fost decizia ramasa definitiva.
Domnule, ati relatat ca individul respectiv a pus pozele pe Fb de cateva ori, cu diverse identitati. Ok..daca pozele au fost vazute de diverse persoane oricum..de ce va mai faceti probleme ?? Asta si vrea respectivul, sa va sicaneze, sa va deranjeze. Iar reactiile astea, de fapt, ii dau lui satisfactie, ii arata ca va lezeaza. Primeste exact ce vrea.
Ce-ar fi sa faceti altfel ? lasati-l sa posteze pozele..si faceti un comentariu frumos..admirativ, ca si cum v-ar placea ca a postat-o. Sau..in functie de vreun comentariu rautacios, sa-i dati replica , fara sa-l injurati, dar sa-l atingeti unde sa-l doara. Adica va propun sa-l ”bateti” cu propriile lui arme.
Nu e chiar..ortodox ce va spun, insa puteti face ceva de genul acesta; daca pune o poza cu prietena dvs goala si face un comentariu denigrator, ea ii poate raspunde ca, da, isi aminteste, aceea e poza cand...a avut el ”problema”, ma intelegeti, adica nu a putut sa intretina raportul sexual.. Si daca mai pune, tot asa, ceva care sa il dezavantajeze ca barbat.
Ma rog, ideea e ca trebuie sa inteleaga ca si el este vulnerabil si ca se expune la asemenea situatii daca mai continua. Si poate ca asa va renunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare si santaj cu poze intime flaviageorgescu flaviageorgescu Fostul meu iubit ma ameninta ca o sa trimita prietenilor fotografii intime cu mine pe care le-am trimis in perioada in care eram impreuna. Mi-a spus ca nu le ... (vezi toată discuția)
Poze publicate fara acceptul meu kenttranscargo kenttranscargo Buna ziua,problema mea suna cam asa.....o persoana pe care nu am intalnit-o niciodata fata in fata a procurat cumva 5 fotografii cu mine peste care a adaugat ... (vezi toată discuția)
Publicare imagini - video intime fara acord Unu_88 Unu_88 Cineva a facut rost de anumite imagini intime si un video dintr-un spatiu privat si ameninta ca le face publice daca nu primeste o anumita suma de bani. Presa, ... (vezi toată discuția)