avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Amenintare si santaj cu poze intime
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Amenintare si santaj cu poze intime

Fostul meu iubit ma ameninta ca o sa trimita prietenilor fotografii intime cu mine pe care le-am trimis in perioada in care eram impreuna. Mi-a spus ca nu le trimite daca fac anumite lucruri pentru el, am facut cateva lucruri, dar dupa am refuzat pentru ca nu puteam sa suport in continuare aceste lucruri. Acum imi este frica ca va trimite acele fotografii, deoarece este foarte nervos ca am refuzat acele lucruri si nu vrea sa imi raspunda la telefon si nu stiu ce o sa faca, imi este frica ca imi va distruge viata in intregime daca o sa trimita fotografiile.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:40, 3 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand nu trebuie sa va impacientati pentru ca astfel de fapte necugetate sunt la ordinea zilei in vremurile de astazi, si in al doilea rand fostului prieten nu i-a explicat nimeni ce consecinte pot avea pentru viitorul lui aceste "prostioare" pe care vrea sa le savarseasca.

Faptele expuse de dvs. se pot incadra fie in zona Infractiunilor contra libertatii persoanei, la infractiunea de Santaj art.207 C. pen. (daca va ameninta si vă cere astfel, prin constrangere, ceva la schimb, patrimonial sau nepatrimonial), fie in zona Infractiunilor care aduc atingere domiciliului si vietii private, la infractiunea de Violarea vietii private art.226 C. pen. (daca divulga, prezinta sau transmite imaginile catre un tert).

Este important sa stiti ca existenta consimtamantului dvs. atunci cand s-au inregistrat imaginile intr-un spatiu privat, nu implica si existenta consimtamantului la divulgarea, prezentarea sau transmiterea imaginilor catre un tert.

In consecinta trebuie sa-i puneti ferm in vedere fostului prieten ca se expune la savarsirea unei fapte penale (eventual ii trimiteti o hartie oficiala prin care îl informati si îi solicitati sa se abtina) si apoi, daca nu se conformeaza puteti depune Plangere la politie sau parchet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta lui pare sa întrunească elementele constitutive ale infracțiunii de șantaj.
Ar fi bine sa apelați la avocat pentru a-l contacta în mod oficial și sa ii comunice aspectele juridice.
El probabil ca nu știe și nici nu v-ar crede dacă i-ați spune.

Asa ați impiedica sa aveți cu toții probleme de natura diferita.
Daca acele lucruri la care va referiti dumneavoastra ca le-ati facut pana nu ati mai suportat ,se refera la determinarea de a face favoruri sexuale fostului ori altor persoane, pot fi incadrate in anumite conditii la viol, hartuire sexuala ori proxenetism, toate prevazute de codul penal.
Buna ziua, mă numesc Bădărău Adina si sunt din Jud Vâlcea! Am si eu o problema si as dori sa îmi dați un sfat! În urma cu ceva timp ,mai exact aproape un an sau doi,soacra mea ,mi a prins telefonul si mi a făcut poza la fotografiile intime pe care le-am trimis soțului meu! Am avut câteva certuri din motive banale ,iar aceasta ma amenință că o să le facă publice și că o să îmi distrugă imaginea si ca o sa ma decada din drepturile părintești asupra copilului nostru în vârstă de 1 an si 8 luni!
Dacă se poate să mă ajutați cu un sfat mi ar fi de mare folos !
Va mulțumesc;
Plangere penala pentru santaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare imagini - video intime fara acord Unu_88 Unu_88 Cineva a facut rost de anumite imagini intime si un video dintr-un spatiu privat si ameninta ca le face publice daca nu primeste o anumita suma de bani. Presa, ... (vezi toată discuția)
Legat de poze nud danddyyy danddyyy Buna ziua,va salut cu respect,o mare rugaminte daca imi puteti raspunde la o intrebare: cineva din trecutul prietenei mele tot ai pune poze goala pe ... (vezi toată discuția)
Protectia dreptului la viata privata.daune morale. ContSters74561 ContSters74561 Avem trei categorii de infractiuni care aduc atingere vietii private: - cele prin care se violeaza intimitatea(violarea de domiciliu, violarea secretului ... (vezi toată discuția)