avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Imobiliare- vanzarea unei proprietati casa/vila, ...
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Imobiliare- vanzarea unei proprietati casa/vila, apartament, loc de casa

Buna ziua,

Sunt consultant imobiliar si initiez aceasta discutie pentru a afla cat mai multe opinii privind cauzele scaderii numarului de vanzari desfasurate prin intermediul agentiilor imobiliare si eventuale posiblitati de imbunatatire a calitatii serviciilor din acest domeniu.
Principial, utilitatea agentului imobiliar - unui specialist - este evidenta, insa realitatea pare sa contrazica teoria, partile preferand o implicare directa in toate aspectele tranzactiei: tehnice, juridice, economice negociere, etc. Asadar,

- Ce trebuie schimbat ? ( spre exemplu: pretul serviciilor, tipul serviciilor, amandoua, desfiintarea domeniului).
- Care este cel mai important ajutor ( informatie/sprijin), furnizat de agentul imobiliar ?
- Ce este cea mai importanta calitate a agentului ( specialistului), imobilar?

Va multumesc,
Astept opinia dvs.
Cel mai recent răspuns: Daniel2016 , utilizator 09:52, 12 August 2016
Trebuie introdus respectul fata de aceia care inteleg sa incheie contracte de intermediere imobiliara si care in schimb nu primesc informatii corecte,complete
In schimb sunt obligati sa achite comisionul
Trebuie schimbata strategia de interese,respectiv primordial sa existe interesul fata de client nu pentru comision
- Ce trebuie schimbat ? ( spre exemplu: pretul serviciilor, tipul serviciilor, amandoua, desfiintarea domeniului)

Pretul serviciilor : in opinia mea este bine sa fie procentual insa plafonat la un anumit nivel sau o valoare unica in functie de tranzactie nu de valoarea acesteia. Astfel, preturile apartamentelor nu ar mai creste subit conducand la bule imobiliare. Pe de alta parte comisionul ar fi bine sa fie platibil si in rate.

Tipul serviciilor : la nivel teoretic gama de servicii oferite este foarte buna, problema este la calitatea acestora (problema cea mai mare pe care am avut-o : sunam pentru o proprietate si imi spunea "s-a vandut", dar va pot da ceva similar - la un pret cu 20% mai mare )...

- Care este cel mai important ajutor ( informatie/sprijin), furnizat de agentul imobiliar ?

In acest moment cel mai important ajutor este anuntul in sine, deoarece cumparatorul nu poate gasi vanzatorul prin alte cai.
Care ar fi cel mai important ajutor este o alta discutie, mult mai importanta din punctul meu de vedere. De exemplu: proximitatile, planurile de dezvoltare ale zonei, timpul efectiv pana la mijloace de transport pe jos si cu autoturism, transport public, fara exagerari de genul 2 minute si faci 10...
In acelasi timp colaborarea cu desineri care sa arate potentialul potentialul proprietatii si care este suma pentru care ar putea arata ca in proiect (fara exagerari).

- Ce este cea mai importanta calitate a agentului (specialistului), imobilar?

Specialistul trebuie sa stie atat istoria zonei si a proprietatii, prezentul cat si viitorul acestora. Trebuie sa stie legile referitoare la proprietati in vigoare sa informeze clientul corect si complet, nu sa minta prin omisiune.
Sa fie comunicativ si deschis, dedicat clientului pe care-l are in fata.

Altele:
Crearea unei asociatii profesionale unde sa fie certificati agentii si unde sa poata fi verificati si raportati in caz de abuzuri.
Ce ar trebui schimbat:
1. furtul pe fata. Anul trecut am achizitionat o proprietate, prin intermediul unei agentii. Agentia a postat un anunt, asa am dat de ei. La vizionarea proprietatii am semnat un contract, cu un comision de 3%, agentul spunandu-mi ca proprietarul le-a dat acordul de listare, insa nu vrea sa semneze contract cu ei. Cand am achizitionat proprietatea, am aflat ca si vanzatorul le plateste comision, insa agentul a argumentat, cand i-am amintit ce mi-a zis la vizionare, ca "si agentia trebuie sa traisca"
2. serviciul prestat. Majoritatea agentilor si agentiilor se rezuma la a oferi un "serviciu" de publicitate. Nu fac verificari asupra status-ului proprietatii, daca e in regula, daca actele sunt OK, daca documentatia cadastrala e ce trebuie, etc.
Buna ziua si va multumesc pentru opinie!

Dvs afirmati
: " Trebuie introdus respectul fata de aceia care inteleg sa incheie contracte de intermediere imobiliara si care in schimb nu primesc informatii corecte,complete"

Cred ca sunteti intr-o oarecare eroare. Dupa cum ineleg eu lucrurile, esenta intermedierii consta in a facilita legatura intre doua persoane ( cazul nostru vanzator si cumparator), dar nimic mai mult decat atat.
In mod corect, intermediarul evidentiaza avantajele proprietatii in mod subiectiv, iar aspectele tehnice , juridice, economice raman "treaba" dvs.
Practic, sunteti singur! Cum se vede acum ;))

Dvs afirmati: " In schimb sunt obligati sa achite comisionul. Trebuie schimbata strategia de interese,respectiv primordial sa existe interesul fata de client nu pentru comision "

Cred ca nivelul dvs de asteptare nu poate fi atins cu ajutorul " intermediarului" ci cu ajutorul unui consultant/agent imobiliar dedicat intereselor unui singur client/unei singure parti a tranzactiei.
Ce parere aveti despre varianta propusa de inspectii imobiliare: poate raspunde favorabil - cel putin teoretic - asteptarilor unor persoane ca dvs?

Cu stima,
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
inspectiiimobiliare, utilizator
Va multumesc mult pentru timpul acordat subiectului pe care l-am propus.
Totoadata, va rog sa apreciati daca propunerea de servicii lansata de inspectii imobiliare raspunde favorabil - cel putin in parte - asteptarilor enuntate de dvs.
Totodata, cateva scurte lamuriri pe care le voi insera sub textul citat..

DVS: Pretul serviciilor : in opinia mea este bine sa fie procentual insa plafonat la un anumit nivel sau o valoare unica in functie de tranzactie nu de valoarea acesteia. Astfel, preturile apartamentelor nu ar mai creste subit conducand la bule imobiliare. Pe de alta parte comisionul ar fi bine sa fie platibil si in rate.
Inspectii imobiliare: optimizam valoarea serviciilor prin raportare la complexitatea cerintelor clietului si rezulta o valoare fixa, indiferent de valoarea tranzactiei.De regula, este mai mica decat comisionul unei agentii.
In privinta ratelor, nimic nu se opune intelegerii partilor contractante;))

DVS: Tipul serviciilor : la nivel teoretic gama de servicii oferite este foarte buna, problema este la calitatea acestora (problema cea mai mare pe care am avut-o : sunam pentru o proprietate si imi spunea "s-a vandut", dar va pot da ceva similar - la un pret cu 20% mai mare )...
Inspectii imobiliare: Ce parere aveti despre" serviciile pentru cumparator" oferite de inspectii imobiliare?

- Care este cel mai important ajutor ( informatie/sprijin), furnizat de agentul imobiliar ?
DVS: In acest moment cel mai important ajutor este anuntul in sine, deoarece cumparatorul nu poate gasi vanzatorul prin alte cai.Care ar fi cel mai important ajutor este o alta discutie, mult mai importanta din punctul meu de vedere. De exemplu: proximitatile, planurile de dezvoltare ale zonei, timpul efectiv pana la mijloace de transport pe jos si cu autoturism, transport public, fara exagerari de genul 2 minute si faci 10...
Inspectii imobiliare: Ce parare aveti despre metoda noastra de prezentare a proprietatilor?

- Ce este cea mai importanta calitate a agentului (specialistului), imobilar?
DVS: Specialistul trebuie sa stie atat istoria zonei si a proprietatii, prezentul cat si viitorul acestora. Trebuie sa stie legile referitoare la proprietati in vigoare sa informeze clientul corect si complet, nu sa minta prin omisiune.
Sa fie comunicativ si deschis, dedicat clientului pe care-l are in fata.
Inspectii imobiliare:Cred ca nivelul dvs de asteptare nu poate fi atins cu ajutorul
"intermediarului" ci cu ajutorul unui consultant/agent imobiliar dedicat intereselor unui singur client/unei singure parti a tranzactiei.

Altele:
DVS: Crearea unei asociatii profesionale unde sa fie certificati agentii si unde sa poata fi verificati si raportati in caz de abuzuri.
Inspectii imobiliare: Aceste asociatii profesionale exista si sunt destul de multe.
Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
inspectiiimobiliare, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere geogeorge geogeorge buna ziua, va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune: daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca ... (vezi toată discuția)
Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Intermediere geogeorge geogeorge poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp ... (vezi toată discuția)