Buna ziua! Alin. (2) al art. 1936 Precizeaza ca disparitia cauzei de nulitate sau regularizarea societatii nu impiedica exercitarea dreptului la actiune in despagubiri pentru repararea prejudiciului suferit prin interventia nulitatii.
Nu inteleg cum a putut opera nulitatea din moment ce a disparut cauza de nulitate/ a intervenit regularizarea si cum s-ar fi creat astfel un prejudiciu ce ar putea fi despagubit.
Daca aceste circumstante au operat (pana ca nulitatea sa opereze) eu inteleg ca aceasta, nulitatea, nu a intervenit. Multumesc pentru o eventuala lamurire.
Exemplu: Sunt un profesionist, ma asociez in constituirea unei societati, care este afectata de o cauza de nulitate dupa constituire, pentru o anuita perioada. Ulterior nulitatea este acoperita (nu onteaza modalitatea), iar societatea intra in legalitate. In perioada respectiva, eu, profesionist, am fost lezat in interese si mi s-a creat un prejudiciu si totodata un drept la actiune in despagubiri, impotriva persoanei responsabile. Corect?