avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neancalzirea unui apartament vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neancalzirea unui apartament vecin

Buna seara si la multi ani!
Am si eu o problema privind neancalzirea apartamentului de catre vecinul de la etajul inferior care s-a mutat si acum in perioada de iarna nu asigura o teperatura minima. Din aceasta cauza suntem nevoiti sa avem un consum suplimentar ptr incalzire.
Doresc sa stiu daca exista o lege care sa precizeze ce temperatura trebuie sa fie asigurata intr-un apartament nelocuit si debransat (are centrala de apartament) pe perioada de iarna cand temperaturile de afara sunt sub zero grade.
Din cate stiu, la debransarea de la reteaua de termoficare, prin contract, esti obligat sa asiguri o temperatura de minim 5 grade pe perioada de iarna, dar nu stiu care lege reglementeaza acest lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:39, 1 Ianuarie 2016
Probleme legate de valoarea temperaturii asigurate in apartamente ,se ridica atat la apartamentele locuite cat si acelea nelocuite
Exista multe situatii ,in care proprietarii din ratiuni financiare,din 4 calorifere,inteleg sa foloseasca 1 singur calorifer in dormitor,in rest...avand mucegai,condens,etc
Analizati disp L nr 230/2007
Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare calorifere suplimentare annesis annesis Vecinul de la etajul 10 a montat calorifer pe tot peretele din dormitor, chiar si in balcon. Din pricina aceasta mi-a aparut mucegai in casa, dupa 26 ani de ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)