avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibilitate mutare dosar la alta instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibilitate mutare dosar la alta instanta

Buna seara!In cateva minute as vrea sa va prezint cazul meu, de fapt scriu in numele fratelui meu:acum 3 ani a avut o relatie "pasagera" din care a rezultat un copil, fiind anuntat la8 luni de sarcina.Fiind amenintat de fam ei este obligat sa dea o declaratie notariala prin care el este trecut ca tata si asigurandu-i ca nu va merge in instanta.Pe scurt:este dat in judecata, el nu a stiut si ea acastigat procesul.El face recurs , cerand testul ADN,si proba cu martori, si pierde spunandui-se ca proba cu martori nu se ia in considerare.Deschide din nou, la care avocata ei "ii transmite" ca el nu va castiga niciodata ca are ea grija, cere testu ADN si i se spune ca este exclus, dar daca acum nu a cerut proba cu martori nu are ce sa-i faca.Intrebarea mea este: ce poate face,el vrea doar testu ADN,pentru ca i s-a transmisca la Focsani nu va castiga niciodata, si nici la alta judecatorie nu va putea pleca cu dosarul.Mai are vreo sansa?Va multumesc,o seara buna!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:48, 5 Ianuarie 2016
1. fratele dvs are avocat?
2. este copilul lui?
Daca pierde la fond, exercitati caile de atac legale si solictati proba ADN in apel conform art.478(2)NCPC.
I s-a spus ca odata recunoscut, tin sa precizez ca fiind amenintat a recunoscut acel copil doar sa fie trecut ca tata in certificat nicidecum ca va merge cu acea declaratie notariala in instanta, dret pentru care in acea declaratie nu se precizeaza nimic de instanta, nu mai poate face nimic.A facut apel la procesul intentat de ea si a pierdut, a deschis din nou si a pierdut spunandui-se ca testul ADN este exclus.El nu vrea decat sa se faca testul ADN, si da, atat la apel cat si la noul proces a avut aparator dar.....a pierdut.Mai poate face cev
floaremov a scris:

I s-a spus ca odata recunoscut, tin sa precizez ca fiind amenintat a recunoscut acel copil doar sa fie trecut ca tata in certificat nicidecum ca va merge cu acea declaratie notariala in instanta

Nu prea inteleg ce spuneti aici. Ce declaratie a dat?
Si ca sa nu intrebam de doua ori: pentru ce a fost dat in judecata? (ca poate n-are nici o legatura cu ADN-ul)

Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
mirebire, utilizator
Testul ADN se da de fel.

Poate exista coruptie dar testul se va da de vreo instanta.

Stiu ca in provincie pot exista probleme dar insistenta invinge coruptia oriunde in Romania...

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ContSters143942 ContSters143942 Am un bebelus de doua luni pe care tatal nu vrea sa il recunoasca pentru ca este casatorit.Am fost sfatuita sa introduc o actiune in instanta si sa cer ... (vezi toată discuția)
Paternitate,test adn. Ioana04 Ioana04 Buna seara.Am o fetita de 5 luni,este trecuta pe numele meu,pentru ca tatal ei,nu a venit sa o recunoasca,am rupt legatura,si s-a trezit acuma deodata dupa ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii Anare Anare Copil in afară căsătoriei tatal recunoaste copilul iar la doi ani cere testu adn si adierea numelui de tată din certificat nastere Precizez ca noi ... (vezi toată discuția)