avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare coloane de caldura in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare coloane de caldura in bloc

Buna,

Am rugamintea de a ajuta cu informații legate de schimbarea coloanelor de caldura intr-un bloc de 4 etaje.
Precizez ca am un ap. cu 4 camere in Oradea, suntem racordați toți la CET, nu exista posibilitatea racordării prin centrale de apartament si in camere este extrem de frig. Am camera in care temperatura e de 16 grade, in condițiile in care caloriferul este deschis la maxim, nu am repartitoare si este aerisit.
Vecinii, pensionari desigur, nu doresc schimbarea coloanelor din cauza costurilor, deși sunt in aceeași situație legată de caldura.
Cum ar trebui procedat un acest caz? Care sunt pașii de urmat?
Am sesizat asociația doar verbal, urmează si in scris.
Lucrarea se poate face prin asociație si ii poate obliga sa plătească?
Trebuie făcută sesizare si la RADET? Eu, in calitate de proprietar pot sa o fac, sau doar asociația?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:09, 4 Ianuarie 2016
Inainte de a intreprinde ceva concret si costisitor mergeti in subsol si puneti mana (constatare cu simturile proprii) pe coloanele de incalzire din jurul contorului.

E posibil ca agentul termic livrat sa fie la o temperatura cu mult sub cea normala.
Din propria experienta va pot spune urmatoarele:

- intr-adevar, notificati in scris as. prop. - care trebuie sa cheme reprezentantii furnizorului pentru identificarea problemei; trebuie vazut daca deficienta se manifesta pe toate coloanele si pe toate coloanele de apartamente;
- daca si la dvs. sistemul de incalzire este "de sus in jos", ca la noi, la blocurile P+4, in mod sigur defectiunea este la etajul 4, acolo unde tevile coboara (acolo sunt infundate);
- in aceste conditii, dupa identificarea problemei, se procedeaza la desfundarea cu o sarma otelita a coloanelor (trebuie intervenit cu sudura), apoi, dupa terminarea sezonului de incalzire, puteti sa schimbati in totalitate coloanele; acum sunt materiale mult mai bune decat tevile din otel, iar schimbarea propriu-zisa nu este prea costisitoare;
- este neaparata colaborarea intre vond. as. prop. si reprezentantii furnizorului (de la punctul termic);
- baietii de la punctul termic sa faca o aerisire profesionala a intregului sistem de incalzire din scara dvs. ca sa eliminati tot aerul din instalatie;
intr-adevar, verificati si temperaturile de furnizare a agentului termic, cum ati mai fost sfatuit - vedeti ca la cutia bransamentului exista un aparat care masoara atat temp. de pe TUR, cat si cea de pe RETUR si calculeaza si delta T-eul (diferenta de temperatura.

Mult spor la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura jordella jordella Buna ziua, Am preluat o asociatie intr-un bloc nou care are centrala comuna de bloc, folosita pentru prepararea apei calde si incalzirea apartamentelor. ... (vezi toată discuția)
Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)