avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare sediu social PFA
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare sediu social PFA

Buna ziua,
Am un PFA cu sediu social intr-o alta locuinta decat a mea. Desfasor activitati de consultant pentru afaceri si management Cod CAEN 7022. De fapt de la infiintare am desfasurat activitati de evaluare cereri de ramburare/finantare/contestatii/evaluare dosare de achizitii publice pentru proircte finantare din FE prin intermediul unor societati care au colaborat cu Ministerul Fondurilor Europene. Nu am decontat utilitati de la sediul social si sunt pensionara.
Ce documente si cote de impozitare voi avea in 2016 ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 17:08, 3 Ianuarie 2016
Legea nr. 358/2015
- determinarea impozitului pe cladiri detinute atat de persoanele fizice cat si de persoanele juridice cand acestea sunt utilizate in scop nerezidential.
In esenta, in lege se precizeaza in mod explicit ca in anexa Declaratiei de impunere (care va fi depus la Fisc pana la 31 martie) se va prezenta un Raportul de evaluare (intocmit de un evaluator autorizat).
Pentru persoanele fizice procentele reduse de impozitare se pastreaza daca reevaluarea se efectueaza intr-o perioada de maxim 5 ani anterior anului de referinta iar pentru persoanele juridice intr-o perioada de maxim 3 ani anterior anului de referinta.
Persoanele juridice pot actualiza valoarea cladirilor din 3 in 3 ani pentru a nu plati un impozit majorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidential Anonim1206 Anonim1206 Buna-ziua, lamuriti-ma si pe mine ? daca o societate are in casa de locuit un birou unde completeaza actele pentru firma el avand ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire Flow Flow Buna seara! Luna trecuta m-am inregistrat fiscal la ANAF conform noilor modificari ale Codului fiscal. Avand in vedere ca sunt persoana fizica, cu cod de ... (vezi toată discuția)
Impozit sediu popanelu popanelu Am PFA si mi sa marit impozitul pe locuinta.Daca nu deduc nimic pe locuinta ce trebuie sa fac sa ramina impozitul la fel. Multumesc (vezi toată discuția)