avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale IMPOZIT CLADIRE
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

IMPOZIT CLADIRE

Buna seara!
Luna trecuta m-am inregistrat fiscal la ANAF conform noilor modificari ale Codului fiscal. Avand in vedere ca sunt persoana fizica, cu cod de identificare fiscala, ce desfasoara o activitate de asistenta in brokeraj asigurari (activitate ce se desfasoara la domiciliul clientului), vreau sa stiu daca trebuie sa declar la acest lucru la SPIT (taxe si impozite locale).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:18, 6 Februarie 2016
DA.
Legea nr. 358/2015 aduce modificari punctuale asupra Codului fiscal la determinarea impozitului pe cladiri detinute atat de persoanele fizice cat si de persoanele juridice cand acestea sunt utilizate in scop nerezidential.
Se precizeaza in mod explicit ca anexa declaratiei de impunere se va prezenta raportul de evaluare (intocmit de un evaluator autorizat ANEVAR cf. GVE 500) si care va fi depus la Fisc pana la 31 martie. Pentru persoanele fizice procentele reduse de impozitare se pastreaza daca reevaluarea se efectueaza intr-o perioada de maxim 5 ani anterior anului de referinta iar pentru persoanele juridice intr-o perioada de maxim 3 ani anterior anului de referinta. Persoanele juridice pot actualiza valoarea cladirilor din 3 in 3 ani pentru a nu plati un impozit majorat.

Asteptati, exista informatii ca legea sau normele de aplicare vor fi schimbate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidential Anonim1206 Anonim1206 Buna-ziua, lamuriti-ma si pe mine ? daca o societate are in casa de locuit un birou unde completeaza actele pentru firma el avand ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Impozit sediu popanelu popanelu Am PFA si mi sa marit impozitul pe locuinta.Daca nu deduc nimic pe locuinta ce trebuie sa fac sa ramina impozitul la fel. Multumesc (vezi toată discuția)
Impozitare sediu social pfa FlorentinaIonescu FlorentinaIonescu Buna ziua, Am un PFA cu sediu social intr-o alta locuinta decat a mea. Desfasor activitati de consultant pentru afaceri si management Cod CAEN 7022. De fapt ... (vezi toată discuția)