avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit sediu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit sediu

Am PFA si mi sa marit impozitul pe locuinta.Daca nu deduc nimic pe locuinta ce trebuie sa fac sa ramina impozitul la fel.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MrDerpson , utilizator 23:09, 6 Ianuarie 2016
Incepand de luni 4 ianuarie, vor intra in vigoare o serie de legi cu caracter fiscal adoptate in ultimele zile ale anului trecut.

Legea nr. 358/2015, publicata in ultima zi a anului 2015, introduce unele modificari fata de situatia anilor precedenti:
- la determinarea impozitului pe cladiri detinute atat de persoanele fizice cat si de persoanele juridice cand acestea sunt utilizate in scop nerezidential. Se precizeaza in mod explicit ca anexa declaratiei de impunere se va prezenta raportul de evaluare (intocmit de un evaluator autorizat) si care va fi depus la Fisc pana la 31 martie. Pentru persoanele fizice procentele reduse de impozitare se pastreaza daca reevaluarea se efectueaza intr-o perioada de maxim 5 ani anterior anului de referinta iar pentru persoanele juridice intr-o perioada de maxim 3 ani anterior anului de referinta. Persoanele juridice pot actualiza valoarea cladirilor din 3 in 3 ani pentru a nu plati un impozit majorat.
- daca se efectueaza modernizari ce depasesc 25% din valoarea cladirii proprietarul va depune o noua declaratie de impunere iar incepand cu anul urmator impozitul se calculeaza la o baza majorata
Da, dar concret ce trebuie sa faca proprietarul apartamentului in care exista un PFA cu activitate dar care nu-si deduce cheltuielile. Ce completeaza, ce declara, cum face?

Din codul fiscal reiese ca in aceasta situatie nu va plati impozit majorat, ci impozit pe cladire rezidentiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidential Anonim1206 Anonim1206 Buna-ziua, lamuriti-ma si pe mine ? daca o societate are in casa de locuit un birou unde completeaza actele pentru firma el avand ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Impozitare sediu social pfa FlorentinaIonescu FlorentinaIonescu Buna ziua, Am un PFA cu sediu social intr-o alta locuinta decat a mea. Desfasor activitati de consultant pentru afaceri si management Cod CAEN 7022. De fapt ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire Flow Flow Buna seara! Luna trecuta m-am inregistrat fiscal la ANAF conform noilor modificari ale Codului fiscal. Avand in vedere ca sunt persoana fizica, cu cod de ... (vezi toată discuția)