avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit

Buna ziua,
V a rog sa-mi spuneti ce taxe plateste un PFA activitati independente,programare,daca este inregistrat ca PFA cu norma de venit.Impozit 16% plus 5.5% si CAS 10,5%din norma de venit obtinuta prin impartirea normei de venit pe un an la 12.Daca venitul sau depaseste norma de venit stabilita de stat ,plateste ceva in plus?
Multumesc,
Cu respect
Cel mai recent răspuns: androceul1948 , utilizator 12:28, 4 Ianuarie 2016
Acelea sunt impozitele. Nu se intampla nimic daca incasati mai mult in anul fiscal decat norma de venit. Indiferent daca incasati mai mult sau mai putin, tot la aceeasi valoare a normei de venit se raporteaza impozitele.
Singura conditionalitate e data in noul cod fiscal la art 69 (9) Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit şi care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor au obligaţia determinării venitului net anual în sistem real. Această categorie de contribuabili are obligaţia să completeze corespunzător şi să depună declaraţia privind venitul estimat/norma de venit până la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Naţională a României, la sfârşitul anului fiscal.
Multumesc mult!Un an nou fericitLa multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit theAwesomeDev theAwesomeDev Buna ziua! Ma confrunt cu o dilema in sensul ca am un PFA pe norma de venit cu cod CAEN 6202, infiintata in mai 2014. Pana in ianuarie 2015 (inclusiv), am ... (vezi toată discuția)
Calcul taxe catre stat pfa norma de venit Sebastian Gordan Sebastian Gordan Buna ziua, Sotia mea detine un PFA neplatitor PFA, fara deduceri cheltuieli. In cazul in care se depaseste norma de venit, insa sub 65000 euro, care sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit la trecerea de la norma la sistem real? Viorel112 Viorel112 Daca am un PFA la norma si intr-un an am depasit 100.000 EUR, atunci doar pentru anul viitor voi plati impozitele in sistem real, sau si pentru anul depasirii ... (vezi toată discuția)