avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua, ma numesc Pavel Ceclan si as avea si eu nevoie de putin ajutor. Am avut proble cu o banca si am fost dat in judecata dupa care am primit o somatie de la un executor judecatoresc caci am de plata o anumita suma plus cheltuielile de judecata. Am luat legatura cu executorul si am stabilit sa platesc esalonat, promlema e ca eu platesc din 2013 si deja am depasit suma ce era scrisa in somatie si am fost la banca si am aflat ca executorul nu a virat decit jumate din suma pe care am depuso in contul sau. Am vorbit cu executorul si mia spus ca banca mai trage ceva penalitati care nu erau trecute in somatie sau in vreun alt act si ca am doua dosare pentru ca ia facut dosar si sotiei mele ea fiind coplatitor la acelasi credit dar eu nu cred ca trebuie sa platesc de doua ori cheltuielile de judecata pe acelas credit chiar daca sint doua dosare. Mentionez ca detin toate chitantele si fluturasii cu popriri ca sa justific ca am achitat acea suma. As ave nevoie de niste sfaturi ce sa fac, sa platesc in continuare sau sa nu mai platesc si sa astept sa-mi puna din nou poprire pe conturi si pe urma sa-l dau in judecata ? As avea vreo sansa ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Iasi Paun Geogiana , Avocat 09:20, 4 Ianuarie 2016
Buna ziua, daca ati convenit sa platiti esalonat penalitatilor vor curge incontinuare, si o sa trebuiasca sa platiti mai mult decat suma din somatia de la executor, dar in momentul in care se ajunge la suma din somatie, executorul judecatoresc trebuie sa emita un nou act/incheiere prin care sa ceara suplimentarea cheltuielilor ... completarea cu penalitatile de intarziere din 2013 si pana cand achitati integral suma.... Acest lucru este absolut legal.
In al doilea rand daca sotia este coplatitor la acelas credit nu trebuie sa platiti de 2 ori cheltuielile de executare sau de judecata. Trebuie sa fi primit acasa un proces verbal emis de executor cu privire la cheltuielile detaliate de executare silita, care de ex. pot fi 5000 lei pe care trebuie sa le platiti dumneavoastra sau sotia.... nu trebuie sa platiti de 2 ori.
In al treilea rand daca intradevar sunt 2 dosare trebuie sa vedeti un specialist... pentru ca situatia este mai complitata si daca este asa trebuia sa contestati cel de-al doilea dosar.
Sper ca v-am fost de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa executorului biaden biaden Buna ziua! As dori sa va intreb daca este posibil ca executorul sa incheie doua procese pentru acelasi contract de credit si practic sa incaseze onorariul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita NicolaeB24 NicolaeB24 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: In ideea de a ajuta un \"prieten X\" am contractat un credit pentru nevoi personale de la o banca garantat cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita-credit ipotecar marculescu_adrian_008 marculescu_adrian_008 sunt din buzau. am un credit ipotecar la o banca de aici din oras. acum 15 luni am fost disponibilizat,si am ramas fara venituri. tot de atunci n-am mai platit ... (vezi toată discuția)