avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca - perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca - perioada determinata

Buna ziua. Sotul meu este angajat la o firma mica ca director tehnic, avand contract pe perioada determinata de trei luni (pana pe data de 16.02.2016). Ideea este ca si.a gasit in alta parte de lucru si ar vrea sa plece de la actualul loc de munca in luna ianuarie si sa se angajeze la alta firma.
Intrebarea mea este: un contract de munca pe perioada determinata poate fi intrerupt (sa zicem ca ar beneficia de intelegere din partea patronului actual) si cum poate proceda?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 4 Ianuarie 2016
Orice tip de c.i.m. , indiferent de durata acestuia - nedeterminata, determinata - poate inceta, conform art.55 C.mun. :
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Astfel, persoana in cauza poate solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă perioadă determinată lia87 lia87 În ce condiții este posibilă desfacerea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată înaintea expirării termenului acestuia? (vezi toată discuția)
Contractul de munca Biocip Biocip Concedierea in termen de 15 zile de la angajare (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca ANDREI_oni ANDREI_oni va rog sa imi spuneti care sunt caile de incetare a unui contract de munca, pe perioada nedeterminata, in cazul unui functionar public? (vezi toată discuția)