avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare pe motive de performanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare pe motive de performanta

Buna ziua,

Recent am fost anuntat ca postul meu va fi desfiintat si mi s-a cerut elegant demisia. Le-am spus ca nu imi pot da demisia, deoarece nu am alte oportunitati pe care sa ma duc, si sa incercam sa gasim o mutare pe alt post sau o metoda mai avantajoasa mie.

Cum alte posturi disponibilie in cadrul firmei la care lucrez (o multinationala) nu sunt, am inteles ca voi fi restructurat pe motive de performanta. Motivul ar fi rezultatul vanzarilor (sunt un om tehnic intr-o divizie de vanzari), dar inca nu mi s-au aratat criteriile de performanta.

Ce ma sfatuiti sa fac, ce posibilitati de actiune am? Momentan astept o instiintare oficiala, un motiv numit clar, inainte de a merge la un avocat. Intre timp, orice alta parere este bine venita.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stofarius , utilizator 11:47, 9 August 2009
Mai intai asteptati inscrisul oficial prin care sa fiti anuntati de masura care se ia.
Sfatul meu este sa nu va dati demisia intrucat numai in cazul concedierii, dar nu din vina d-voastra., veti beneficia de salariu compensatoriu si somaj.
Salariile compensatorii se aplica si la restructurari de performanta? Sunt mai multe sau este doar unul?

Intre timp, voi merge la prezentari prin tara, ceea ce presupune deplasari, diurne, etc. Nu fug de munca, drum, etc, dar intreb: pot sa utilizez in avantajul meu aceasta deplasare?
Dupa cum ati fost sfatuit si in postul anterior, in nici un caz nu demisionati.

In al doilea rand, motivul concedierii cu care sunteti amenintat este cel al necorespunderii profesionale.
In acest caz, concedierea trebuie foarte bine argumentata de angajator, pe baza unor criterii obiective ( parcurgerii unei proceduri de evaluare profesionala, existenta si indeplinirea unor parametri de performanta).

~ Conținut șters la cerere ~
In ceea ce priveste capacitatile mele profesionale:
- am 8 certificari , recunoscute international
- am recomandari de la clienti (vechi de 2-3 ani, ce-i drept)
- profesional managerul local, dar si cel pe linie tehnica de afara (deh, multinationala) sunt multumiti de mine.

Unde nu stau bine, la rezultatele vanzarilor. Insa aici , toate echipele sunt formate din 2 oameni: un tehnic, si un sales. Eu de 3-4 luni sunt singur, fara sales, si fac ambele taskuri. Ei mi-au atribuit un om de sales ptr echipa, dar nu cunoaste domeniul, si prin urmare nu ma ajuta profesional.

Intrebare suplimentara: daca este vorba de performanta pe business unit, si nu performanta individuala, ce pot face?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
stofarius, utilizator

Alte discuții în legătură

Incadrare functie conform cor AlexandraPet AlexandraPet Salut , Lucrez din 2012 la filiala din Romania a unei companii multinationale pe postul de Asistent Manager Vanzari. La intrunirea de la sfarsitul acestui ... (vezi toată discuția)
Pot combate restructurarea intr-un proces? ronin76 ronin76 Buna ziua. Lucrez la o multinationala intr-o pozitie de top management. Conduc un departament care sustine compania cu 70% din cifra de afaceri. Compania e pe ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mihaidancu2005 mihaidancu2005 Incepand cu data de 11.10.2013 in momentul in care am depus cererea de intrare in concediu de crestere copil mi s-a adus la cunostinta de catre departamentul ... (vezi toată discuția)