avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani dati asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani dati asociatiei

La ce institutie trebuie sa fac plangere in cazul in care mi s-au furat banii de catre administratia blocului,bani pe care i-am depus pentru reabilitarea blocului,iar acum spune ca banii s-au cheltuit pe alte reparatii ?

La multi ani ! Din anul 2008 am depus lunar,am chitantele, 50 lei, pentru anveloparea blocului.S-au adunat peste 3500 lei.Din aceasta suma s-au cheltuit pentru diverse lucrari incat mi-au ramas in cont in jur de 1300-1500 lei.Anveloparea s-a facut,iar factura se va plati lunar,la primarie.Banii care au ramas necheltuiti administratia blocului vrea sa ii cheltuiasca pe altele,eu nedorind acest lucru, eu dorind sa mi se returneze banii ramasi.Mentionez ca suntem doi pensionari de 70 de ani,traim dintr-o singura pensie de 1200 lei, suntem bolnavi, numai eu stiu cum am adunat acesti bani pe care altii vor sa ni-i ia.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac sa-mi recuperez banii.Sa ma adresez carei institutii,dar fara Politie, va rog, ca noi nu avem aici asa ceva. Va doresc numai bine si va multumesc.

Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:39, 4 Ianuarie 2016
Singura solutie este plangere la politie ptr.infractiune de gestiune frauduloasa prevazuta si pedepsita de art.241 NCP, formulati plangere prealabila in termen de 3 luni din ziua in care ati aflat de savarsirea faptei.Termenul de 3 luni este un termen de decadere.Nu am inteles cum nu aveti politie.
danpopescu2011 a scris:

Singura solutie este plangere la politie ptr.infractiune de gestiune frauduloasa prevazuta si pedepsita de art.241 NCP,

Nu este vorba despre gestiune frauduloasa
initiatorul topicului precizeaza concret ca din 2008 a depus periodic sume pentru anveloparea blocului ,respectiv a constituit si alimentat fond de reparatii
Conform disp HG nr 1588/2007 fondul de reparatii nu se restituie proprietarilor,sumele urmand sa fie utilizate strict pentru intretinerea si repararea parti comune de constructii si instalatii din condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta la locul de munca georgeionica georgeionica daca seful meu m-a batut ce trebuie sa fac sa se ajunga in instanta? (vezi toată discuția)
Clarificare pasiv balanta asociatie de proprietari nicu0b nicu0b Buna ziua, Sunt administrator la o asociatie de proprietari de 22 ani. Acum ma gandesc sa renunt. Mentionez ca numai eu ma ocup de toate activitatile care ... (vezi toată discuția)
Izolare termica apartament de bloc, penalitati Sionella Sionella Buna ziua, As vrea sa va intreb daca se pot calcula penalitati si comisioane bancare de catre asociatia de proprietari deoarece in urma cu 1,5 ani s-a ... (vezi toată discuția)