As vrea sa va intreb daca se pot calcula penalitati si comisioane bancare de catre asociatia de proprietari deoarece in urma cu 1,5 ani s-a stabilit ca se vor strange bani luna de luna pentru anvelopare bloc (pe cont propriu, fara finantare de la primarie sau fonduri UE), suma care acum a ajuns la 1300 Ron pentru apartament cu 2 camere iar ei imi car penalitati de 100 Ron; mentionez ca ina nu este un contract semnat cu o firma pentru anvelopare, nu s-a inceput inca lucarea si nu inteleg in baza la ce imi calculeaza aceste sume (eu locuiesc in alt oras de 3 ani si le-am spus ca o sa dau toti banii inainte sa inceapa aceasta lucrare ca nu am cum sa vin luna de luna sa platesc).
Pana acum nu am semnat nimic cum ca am luat la cunostinta deciziile azociatiei/locatarilor, nu mi s-a transmis nici un document sau o hotarare in urma sedintelor. De 3 ani si pana in acest moment este declarat la finante un contract de inchiriere valabil si ei imi scriu ca penalitatile le recupereaza de la chiriasi desi chiriasii au facturile cu platile la zi.
Am fost saptamana trecuta si mi s-a prezentat de catre seful scarii o copie a unei oferte de pret pentru anvelopare dar era pretul la fel calculat pentru 2 cat si pentru 3 camere, iar din cate stiu conform legii se calculeaza la suprafata; au spus ca inca nu este intocmita, depusa documentatia pentru avizul de contructie sau un contract cu firma care a prezentat oferta dar vin baietii cu schelele si se apuca de treaba ca vin ploile; pot sa faca acest lucru?
Exista vreun temei legal sau este un abuz?
Multumesc
Temeiul legal este hotararea luata de proprietari conform legii 230/2007 de a intretine si repara blocul si chiar obligatia de a remedia deficientele.
Fiind o hotarare de acum 1,5 ani, presupun ca multi vecini au platit sumele stabilite sau macar o parte din acestea si era obligatia dumneavoastra sa procedati la fel. Pana nu se aduna o suma suficienta pentru a discuta serios cu un executant sigur ca asociatia nu poate incheia contractul. Si nu poate incheia contractul si nu poate demara lucrarea datorita dumneavoastra care nu platiti.
Cat despre repartizarea cheltuielilor cu reparatiile, aceste se suporta de fiecare proprietar, proportional cu suprafata utila a apartamentelor si nu egal. Asa prevede legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Achitati sumele pe care le datorati si discutati cu presedintele asociatiei ca repartizarea cheltuielilor sa se faca asa cum prevede legislatia si nu egal.
Cota indiviza
gfieraru
Buna ziua,
Am citit toate topicurile cu cota indiviza dar nu am gasit raspuns la urmatoare speta cu care ma confrunt.
In discutie este un bloc cu doua ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri
rocky
Buna ziua,
va supun atentiei un fapt: locuiesc in bucuresti intr-un bloc P+4. O vecina a contractat in particular (deci nu prin asociatia de proprietari) o ... (vezi toată discuția)