buna ziua am si eu o intrebare , fosta mea sotie locuieste in sua din 1998
si are cetatenie americana ,lucreza in sua si as dorii sa stiu cum sa procedez ca ma dat in judecata in romania pt pensia alimentara din sua pe ultimii 3 ani suma este de 27000 de dolari ceea ce inseamna 750 dolari pe luna calcul care a fost facut in functie de salariu la timpul divortului lucru care sa schimbat imediat dupa aceea iar salariu meu a fost mult mai mic iar modificarea pensiei lunare nu a ajuns sa se modifice deoarece parata a cerut impacarea intrun fel si renuntarea la pensia alimentara verbal .Din 2010 am fost nevoit sa ma reintorc in romania din cauza statutului ,nemaputund plati pensia alimentara in sua , parata avand mereu gand de impacare ,fapt pt care nu a cerut pensia alimentara schimbandu si parerea in momentul casatorieie cu alta per la data de 26 09 2015 .As dori sa stiu ce se poate face in cazul acesta eu neavand loc de munca in romania de la intoarcerea mea din 2010 si cum as putea recalcula suma pensiei alimentare chiar din 2007, cei 3 ani in sua si pentru cei 5 ani in romania .Va rog frumos sami dati un raspuns cum as putea proceda va multumesc .PS.in casatoria actuala mai am 2 copii pe care ia avut sotia inainte de casatoria mea cu ea si sunt in custodia si intretinerea ei .
inteleg ca ati ajuns la executare silita pt pensia pe ultimii 3 ani, nu aveti decat sa contestati, nu stiu cu ce sanse.
In ce priveste viitorul, depuneti cerere de micsorare a pensiei raportat la salariul minim pe ec si la faptul ca mai aveti minori in intretinere.
buna seara din nou as vrea sa va spun ca am taxele din anii respectivi ,care dovedesc ca salariu a scazut substantial imediat dupa divort si hotararea peniei alimentare care a fost de 750$ pe luna
nu am cerut pentru ca fosta sotie vroia impacarea ,si mia spus verbal ca nu are pretentia la pensia alimentara pentru copil ca ea castiga fff bine pe atuncea 4000-5000 de dolari pe luna si ca totodata eram amenintat de catre emigrare ca trebuie sa parasesc tara in curad fapt care sa intamplat si 2010 mam reintors in romania va rog sami spunteti daca am vreo sansa sa pot micsora alocatia pe anii aceeia va multumesc frumos si imi cer scuze de deranj