avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pensia alimentara cand tatal este aflat in romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pensia alimentara cand tatal este aflat in romania

Fosta sotie si copilul meu care locuiesc in usa ,care a renuntat verbal la pensia alimentara din 2007 pana in prezent ,divortul a fost finalizat in 2007,mam intors in romania in 2010,de 6 luni de zile nu mai locuiesc la adesa din buletin din romania, am fost dat in judecata in data de 29 12 2015 ,cum se procedeaza unde trebuie sa ma dea in judecata in tara de origine in romania sau in tara in care locuiesc acum ,fara un domiciliu stabil (cu domiciliu temporar ).Mama mea a primit citatia de judecata si mi lea trimis mie cum ar trebui sa procedez va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
todorlucian69, utilizator
Dacă aveți domiciliul în România puteți să fiți dat în judecată la domiciliul dvs din România. Din ce spuneți nu aveți o reședință obișnuită în altă țară.
După părerea mea nici nu ați avea interes să vă judecați în altă țară deoarece, în funcție de țară, pentru stabilirea cuantumului pensiei de întreținere se va ține cont de criterii diferite față de cele avute în vedere de instanțele române. Chiar dacă nu puteți veni în țară veți putea fi reprezentat în instanță de un avocat.
va multumesc frumos nu stiu daca ati citit fosta mea sotie ma dat in judecata in romania pe baza acelor din usa si as vrea sa stiu daca as putea cere in instanta s mi se recalculeze pensia alimentara pe venitul din romania ea imi cere 27000 de dolari pe ultimii 3 ani as dori sa imi spuneti daca se poate recalcula va multumesc
Puteți cere diminuarea pensiei conform veniturilor actuale. Cât privește acțiunea formulată de către fosta soție s-ar putea să fie lipsită de interes dacă are un titlu pe care îl poate executa. Depinde de actele din SUA și de demersurile pe care le-a făcut până acum,
multumesc ea acum a facut primul demers in romania ,dar ea a cerut pe america pensia alimentara cu documentele hotarate de intanta de divort din america .as vrea sa stiu daca as avea vreo posibilitate sami faca pensia pe romania va multumesc frumos
buna ziua ,noi suntem din brasov si in brasov sa deschis actiunea o sa pastram datele dv de contact va multumesc frumos o zii buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cand tatal este aflat in romania todorlucian69 todorlucian69 buna ziua am si eu o intrebare , fosta mea sotie locuieste in sua din 1998 si are cetatenie americana ,lucreza in sua si as dorii sa stiu cum sa procedez ca ... (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara ionescu mitica ionescu mitica Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti,minorul a fost dat spre crestere si educare,fostei mele sotii,in urma cu trei ani.Intre timp eu am platit pensie ... (vezi toată discuția)
Divort romano-egiptean airplane airplane Buna seara, In caz de divort intre un cetatean roman (mama) casatorit cu un cetatean egiptean (tatal) in Egipt si ulterior in Romania, cum se vor trata ... (vezi toată discuția)